preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
Vijesti

POTPISANI UGOVORI ZA SANACIJU KROVIŠTA

Autor: Marina Balen, 9. 11. 2020.

Radovi na sanaciji krovišta, odnosno zamjeni dijela krovišta vrijedni su 443.430 kuna, od kojih će Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojiti 243.430 kuna, dok će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurati 200.000 kuna.
Zamjena dijela krovišta na velikogrđevačkoj OŠ „Mate Lovraka“ završni je dio ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije kako u matičnu školu Mate Lovraka tako i u cjelokupno školstvo na području općine Veliki Grđevac.

„Na školi smo tijekom 2015. godine imali radove energetske obnove putem poziva koji nije mogao obuhvatiti i sanaciju krovišta, tako da smo preostali dio radova obavljali tijekom narednih godina, onako kako nam je situacija dopuštala. Prije dvije godine smo završili dio krovišta i školsku knjižnicu, a  sada smo u prilici da odradimo i taj zadnji korak, odnosno zamjenu dijela krovišta. Za vrijeme jačih oborina krovište je prokišnjavalo u učionice razredne nastave gdje imamo jako dobru informatičku opremu za koju bi bilo šteta da propadne. Županija nam zaista jako puno pomaže, kako bi se učenicima i nama djelatnicima omogućili što bolji uvjeti za rad“, istaknula je ravnateljica škole Marina Balen.

Naime, ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u partnerskom odnosu s OŠ „Mate Lovraka“ u projekte obnove matične škole sada dostižu iznos od 8.5 milijuna kuna čime se unaprjeđuje kvaliteta održavanja nastave i rada za 183 učenika i 51 zaposlenika škole.

Također, na području općine Veliki Grđevac obnovljena je školsko-sportska dvorana pri Osnovnoj školi Mate Lovraka,  a temeljito su energetski obnovljene i područne škole u Pavlovcu i Donjoj Kovačici čime se premašuje iznos od 15 milijuna kuna ulaganja u školstvo na području općine Veliki Grđevac.

„Županija ima veliku ulogu u poboljšanju uvjeta školovanja naših učenika. Sretni smo i zadovoljni zbog odlične suradnje s Bjelovarsko – bilogorskom županijom i nadamo se da ćemo na taj način nastaviti raditi i dalje“, istaknuo je Tomislav Pavlečić, načelnik Općine Veliki Grđevac.

Treba istaknuti kako su na području Bjelovarsko-bilogorske županije 44 škole obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.

Do sada su radovi završeni ili su pri završetku na 30 školskih objekata, što znači da 40% naših učenika ide u novoobnovljene škole.

Ulaganja su to koja u velikoj mjeri doprinose činjenici da je Bjelovarsko-bilogorska županija druga u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, a upravo ulaganje u obrazovanje, djecu i znanje prioritet je Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Naša Županija je sa zadnjeg mjesta u Hrvatskoj skočila na drugo mjesto po visini ulaganja u školstvo. Na području Bjelovarsko – bilogorske županije trenutno imamo 44 škole koje su obuhvaćene europskim projektom energetske obnove, a u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna. Do sada su radovi završeni ili su pri završetku na 30 školskih objekata, što znači da 40 posto učenika ide u novoobnovljene, ali i novoopremljene škole. Podsjećam i na izgradnju Centra izvrsnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar i nove Glazbene škole Vatroslav Lisinski. Ulaganja su to koja u velikoj mjeri doprinose činjenici da je Bjelovarsko – bilogorska županija druga u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, a upravo ulaganja u obrazovanje, djecu i znanje prioritet je Bjelovarsko – bilogorske županije. Bez obzira na korona krizu, mi nećemo stati sa projektima“, rekao je župan Damir Bajs.

Vijest preuzeta sa stranice www.bbz.hr
CISOK

 

e-Dnevnik
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CARNET
CARNET
16.06.2021. 09:21
Od jeseni novi Loomen
CARNET će za sljedeću školsku i akademsku godinu postaviti novu instancu sustava Loomen te arhivirati postojeću. Gotovo 400 000 korisnika dočekat će prazna instanca Loomena na kojoj će se odvijati ... The post Od jeseni novi Loomen appeared first on CARNET .

14.06.2021. 15:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju sjeverne Hrvatske
Postovani, Danas od 12:00 sati ponovno je uspostavljena mrezna povezanost prema CARNET cvoristima u: Krapini, Cakovcu i Varazdinu. Do problema s mreznom povezanosti je doslo zbog prekida medjugradske optike. Ne ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju sjeverne Hrvatske appeared first on CARNET .

14.06.2021. 12:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju sjeverne Hrvatske
Postovani, Danas od 09:00 sati CARNET NOC biljezi prekid mrezne povezanosti prema CARNET cvoristima u: Krapini, Cakovcu i Varazdinu. Uslijed prekida u ispadu je mrezna povezanost ustanova clanica na podrucju ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju sjeverne Hrvatske appeared first on CARNET .

12.06.2021. 12:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Danas oko 7:00 sati je ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. S postovanjem, — Mrezni operativni centar (Network Operations Center – NOC) Odjel mrezne infrastrukture Hrvatska akademska ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

12.06.2021. 00:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Uslijed prekida opskrbe elektricnom energijom nasih uredjaja u zupanijskom cvoristu u Vukovaru doslo je do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. CARNET NOC nema informaciju koliko ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac / Trg Mate Lovraka 11, HR-43270 Veliki Grđevac / os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr / ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju