preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
Vijesti

OBNOVOM ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE ZAVRŠENA KOMPLETNA OBNOVA ŠKOLSKIH OBJEKATA NA PODRUČJU OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Autor: Marina Balen, 14. 9. 2020.

Investicijski ciklus ulaganja u školstvo, odnosno obnovu školskih objekata na području općine Veliki Grđevac priveden je kraju, a posljednja u nizu obnovljena je školsko-sportska dvorana pri Osnovnoj školi Mate Lovraka.

Radovi su bili vrijedni 2,8 milijuna kuna, od kojih su 2 milijuna europska sredstva i sredstva sufinanciranja EU projekata, a 800 000 kuna sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Tako je na dvorani napravljena izolacija vanjskih zidova, povećana je toplinska zaštita poda prema tlu, povećana je toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, izmijenjeni su podovi, rekonstruiran je sustav grijanja, postavljenja je nova vanjska stolarija te drugi radovi.

„Osim ovim projektom energetski obnovljene dvorane, napravili smo i unutrašnje uređenje pa tako imamo i novi sportski pod koji ima sve zadovoljavajuće certifikate i koliko nam je poznato jedini je takav u županiji. Ono što je novost je da smo napravili novi sustav prozračivanja koji je posebno važan u ovo doba pandemije jer nam omogućuje da prozračimo cijeli prostor između smjena. Želim se zahvaliti Županiji i županu Bajsu na podršci i suradnji, te na pomoći nadležnog upravnog odjela koji je vodio računa o tome da projekt bude dobro proveden“,  istaknula je ravnateljica Marina Balen.


Uz dvoranu do sada je već obnovljena Matična škola Mate Lovraka te Područne škole u Pavlovcu i Donjoj Kovačici čime dolazimo do iznosa od 15 milijuna kuna ulaganja u školstvo na velikogrđevačkom području od strane Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Završena ulaganja u Grđevcu pokazuju da je u vrijeme korone to omogućilo našim ravnateljstvima, pa tako i ravnateljici Balen, da imaju sve moguće predispozicije kako bi se odvijanje nastave odvijalo u sigurnim i kvalitetnim uvjetima“, izjavio je župan Damir Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija brojne svoje projekte provodi u suradnji s općinama i gradovima, jer u konačnici sve što se radi ide u cilju podizanja standarda naših građana. Taj standard u smislu sportskih objekata, uz školsko-sportsku dvoranu, u Velikom Grđevcu ide dalje.

Naime, potpisan je ugovor s izvođačem radova za izgradnju novog sportskog objekta vrijednog 3,5 milijuna kuna za što su osigurana europska sredstva. Novi sportski objekt gradit će se u neposrednoj blizini školsko-sportske dvorane. Riječ je o objektu koji podrazumijeva izgradnju tribina, svlačionica, prostorija za nogometni klub NK „Gordowa“, ali bit će sa raspolaganju svim sportskim klubovima na području općine Veliki Grđevac.

„Zahvalio bih se županu i Županiji na pomoći. Mi smo već dugi niz godina partneri na ovakvim projektima. Dobra je to priča za sport u Velikom Grđevcu, za sve mlade koji imaju potrebu koristiti takve objekte“, rekao je načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić.

Vijest je preuzeta sa stranice Bjelovarsko-bilogorske županije .

http://bbz.hr/vijesti/detaljnije/obnovom-skolsko-sportske-dvorane-zavrsena-kompletna-obnova-skolskih-objekat

 
CISOK

 

e-Dnevnik
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CARNET
CARNET
16.06.2021. 09:21
Od jeseni novi Loomen
CARNET će za sljedeću školsku i akademsku godinu postaviti novu instancu sustava Loomen te arhivirati postojeću. Gotovo 400 000 korisnika dočekat će prazna instanca Loomena na kojoj će se odvijati ... The post Od jeseni novi Loomen appeared first on CARNET .

14.06.2021. 15:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju sjeverne Hrvatske
Postovani, Danas od 12:00 sati ponovno je uspostavljena mrezna povezanost prema CARNET cvoristima u: Krapini, Cakovcu i Varazdinu. Do problema s mreznom povezanosti je doslo zbog prekida medjugradske optike. Ne ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju sjeverne Hrvatske appeared first on CARNET .

14.06.2021. 12:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju sjeverne Hrvatske
Postovani, Danas od 09:00 sati CARNET NOC biljezi prekid mrezne povezanosti prema CARNET cvoristima u: Krapini, Cakovcu i Varazdinu. Uslijed prekida u ispadu je mrezna povezanost ustanova clanica na podrucju ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju sjeverne Hrvatske appeared first on CARNET .

12.06.2021. 12:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Danas oko 7:00 sati je ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. S postovanjem, — Mrezni operativni centar (Network Operations Center – NOC) Odjel mrezne infrastrukture Hrvatska akademska ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

12.06.2021. 00:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Uslijed prekida opskrbe elektricnom energijom nasih uredjaja u zupanijskom cvoristu u Vukovaru doslo je do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. CARNET NOC nema informaciju koliko ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac / Trg Mate Lovraka 11, HR-43270 Veliki Grđevac / os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr / ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju