preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST - POČETAK NOVE NASTAVNE GODINE

Autor: Marina Balen, 3. 9. 2020.

Dragi učenici i roditelj,

ispred nas je još jedna izazovna nastavna godina. Svi željno iščekujemo povratak u školske klupe i ovim putem Vas želimo informirati o specifičnostima organizacije u našoj školi sukladno svim relevantnim uputama i preporukama. Učiniti ćemo sve da maksimalno zaštitimo zdravlje naših učenika i djelatnika. Zbog toga je važno držati se svih preporuka koje ćemo propisati.

Nastava će se organizirati u jednosmjenskom radu. Osnivač je osigurao za sve učenike putnike i djelatnike maske koje će učenici dobiti prvi dan nastave. Na razini svih škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija donesena je odluka o skraćivanju nastavnog sata na 40 minuta, a za isto će se tražiti suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Organizira je prehrana učenika na način da učenici jedu u razredima. Cijena obroka ostaje 5,47 kn, a prehrana počinje u srijedu 9.9.2020. Organiziran je i prijevoz hrane u područne škole.

Nastava za razrednu nastavu počinje u 7,45 sati i završava u 11,35 sati. Prijevoz u odlasku iz škole organiziran je na način da autobusi za razrednu nastavu kreću u 11,40.

Nastava za predmetnu nastavu počinje u 8,00 sati i završava u 12,35 sati. Prijevoz u odlasku iz škole organiziran je na način da autobusi za predmetnu nastavu kreću u 12,40.

Prijevoz u dolasku još nije definiran te Vas molim za strpljenje. Vozni red ćemo objaviti tijekom petka.

Svi učenici imaju svoje stalne učionice, a nastava informatike organizirana je u učionici informatike dok će nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenici imati na školskom igralištu za vrijeme lijepog vremena, a u suprotnom u školsko-sportskoj dvorani.

Sukladno preporukama nastava je u predmetnoj nastavi organizirana u blok satovima kako bi maksimalno ograničio broj ljudi istovremeno u školi. U svim učionicama imamo potreban razmak od 1.5 m, te učenici u razredu neće morati nositi maske. Nošenje maski obavezno je u školskom prijevozu jer se u istom autobusu nalaze učenici iz različitih razrednih odjela. Učitelji engleskog jezika, informatike, njemačkog jezika, glazbene kulture i  vjeroučitelji obavezni su nositi masku u razrednoj nastavi.

Učenici po dolasku u školu obavezno dezinficiraju ruke, prolaze kroz dezinfekcijsku barijeru za dezinficiranje obuće. Obavezno je mjerenje temperature na način da roditelji u posebnu bilježnicu zapisuju izmjerenu vrijednost svako jutro.

U školi je obavezno nositi isključivo papuče. Učenici se preobuvaju ispred svojih razreda.

Raspored po učionicama je sljedeći:

1.razred – učionica 1. razred
2. razred – učionica 2. razreda
3.razred – učionica 3. razreda
4. razred – učionica 4. razreda
5.a razred – učionica povijesti
5.b razred – učionica hrvatskog jezika
6.a razred – učionica likovne kulture
6.b razred – učionica engleskog jezika
7.a razred – učionica pored informatike (bivša blagovaonica)
7.b razred – učionica matematike
8.a razred – učionica fizike
8.b razred – učionica biologije

Svi učenici dobili su udžbenike, dodatne materijale, bilježnice i pribor. Zahvaljujemo se Općini Veliki Grđevac na sveobuhvatnom financiranju svih radnih materijala. Raspored preuzimanja udžbenika javili su vam razrednici.

Prvi dan škole organizirana su 2 sata razrednika. Razredna nastava počinje u 7,45 sati, a predmetna nastava u 8,00 sati. Raspored prijevoza objavit ćemo naknadno. Za prvi dan škole potrebno je ponijeti papuče, bilježnicu i olovku. Učenici koji koriste školski prijevoz obavezni su u prijevozu nositi masku. Obaveza je razrednika upoznati učenike i roditelje sa svim relevantnim dokumentima i uputama.

Iznimno se za učenike 1. razreda organizira poseban termin dolaska u školu u 10,30 sati. Roditelji će prvi dan nastave moći ući u učionicu u pratnji učenika (isključivo jedan roditelja u pratnji učenika) na način da se poštuju sve epidemiološke mjere. Za roditelje je obavezno nošenje maske.

Postoje upiti roditelja za produženi boravak. Nakon što krene nastava napraviti ćemo anketu da vidimo potrebe na razini 1. i 2. razreda te ćemo tada donijeti odluku hoće li se i na koji način sukladno uputama moći organizirati boravak.

Sve upute objavljivat ćemo na web stranici škole. Slobodni ste se javiti u bilo kojem stručnoj službi škole, razredniku ili meni osobno (098/220-821). Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja. Molim Vas da detaljno proučite epidemiološke mjere zaštite u školi i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za kraj Vam se svima želim zahvaliti na strpljenju i poručujem roditeljima da ćemo učiniti sve za zaštitu zdravlja naših učenika. Nalazimo se u iznimnoj i nepredvidivoj situaciji i važno je da napravimo sve sukladno protokolima i epidemiološkim mjerama kako bismo maksimalno zaštitili sve koji sudjeluju u odgojno obrazovnom procesu. 

Sretan povratak u školu svim učenicima i djelatnicima!

Klikom na karticu Više možete pročitati priložene relevante upute i epidemiološke mjere.

Ravnateljica škole:
Marina Balen, dipl. uč. 
CISOK

 

e-Dnevnik
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CARNET
CARNET
16.06.2021. 09:21
Od jeseni novi Loomen
CARNET će za sljedeću školsku i akademsku godinu postaviti novu instancu sustava Loomen te arhivirati postojeću. Gotovo 400 000 korisnika dočekat će prazna instanca Loomena na kojoj će se odvijati ... The post Od jeseni novi Loomen appeared first on CARNET .

14.06.2021. 15:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju sjeverne Hrvatske
Postovani, Danas od 12:00 sati ponovno je uspostavljena mrezna povezanost prema CARNET cvoristima u: Krapini, Cakovcu i Varazdinu. Do problema s mreznom povezanosti je doslo zbog prekida medjugradske optike. Ne ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju sjeverne Hrvatske appeared first on CARNET .

14.06.2021. 12:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju sjeverne Hrvatske
Postovani, Danas od 09:00 sati CARNET NOC biljezi prekid mrezne povezanosti prema CARNET cvoristima u: Krapini, Cakovcu i Varazdinu. Uslijed prekida u ispadu je mrezna povezanost ustanova clanica na podrucju ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju sjeverne Hrvatske appeared first on CARNET .

12.06.2021. 12:04
INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Danas oko 7:00 sati je ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. S postovanjem, — Mrezni operativni centar (Network Operations Center – NOC) Odjel mrezne infrastrukture Hrvatska akademska ... The post INFO Ponovno uspostavljena mrezna povezanost na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

12.06.2021. 00:04
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije
Postovani, Uslijed prekida opskrbe elektricnom energijom nasih uredjaja u zupanijskom cvoristu u Vukovaru doslo je do prekida mrezne povezanosti prema ustanovama na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije. CARNET NOC nema informaciju koliko ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju Vukovarsko-srijemske zupanije appeared first on CARNET .

CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac / Trg Mate Lovraka 11, HR-43270 Veliki Grđevac / os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr / ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju