preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac

 > Naslovnica
vijesti

BOŽIĆNO DRVCE - SIMBOL ZAJEDNIŠTVA

Autor: Marina Balen, 13. 12. 2018. 10:41

Učenici i djelatnici škole i ove su godine zajedno okitili božićno drvce. Već četvrtu godinu zaredom na ovaj način potičemo osjećaj sloge i zajedništva koji u ovo blagdansko vrijeme dobivaju poseban značaj.

 [više]

ŠKOLSKI MEDNI DAN

Autor: Marina Balen, 12. 12. 2018. 10:55

U našoj školi obilježen je “Školski medni dan” na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvih razreda podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med, edukativna slikovnica i letak. Učiteljice 1. razreda održale su i predavanje na temu Priče sa cvjetne livade.

 [više]

ŠKOLU JE POSJETIO SVETI NIKOLA

Autor: Marina Balen, 7. 12. 2018. 11:22

Našu školu i Dječji vrtić Slatki potok posjetio je Sveti Nikola i darivao ih prigodnim poklonima. Učenike i male vrtićance posjet Sv. Nikole iznimno je obradovao te su učenici obećali da će i dalje biti vrijedni i marljivi.

 [više]

SAT LEKTIRE U PŠ PAVLOVAC

Autor: Marina Balen, 7. 12. 2018. 10:04

Učenici 3. razreda PŠ Pavlovac obradili su lektiru Vlak u snijegu na drugačiji način (lektira iz vrećice). Učenici su na prednju stranu ukrasne vrećice trebali nacrtati naslovnicu romana, na stražnjoj strani vrećice napisati glavne likove i njihove osobine te ukratko opisati najzanimljiviji događaj. Na jednoj bočnoj stranici napisali su kratku bilješku o piscu, a na drugoj vrijeme i mjesto radnje. Vrećicu su mogli oslikati ili urediti kako god su željeli.  U vrećicu su trebali staviti pet predmeta koji imaju veze s pročitanim romanom. 

 [više]

LUTKARSKA PREDSTAVA

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 5. 12. 2018. 11:18

Vrsna lutkarica i književnica Jandranka Čunčić-Bandov i ove je godine posjetila našu školu. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u pisanju igrokaza, glumi i animaciji, počela je s predstavljanjem svojih lutkarskih predstava djeci

 [više]

SVEČANO UČLANJENJE PRVAŠIĆA U ŠKOLSKU KNJIŽNICU

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 5. 12. 2018. 08:55

Ponedjeljak je bio u našoj školskoj knjižnici poseban dan za sve naše učenike prvih razreda, ali i za knjižničarku! 

 

 [više]

POSJET MINISTRICE ZNANOSTI I OBRAZOVANJA PROF.DR.SC. BLAŽENKE DIVJAK

Autor: Marina Balen, 22. 11. 2018. 12:56

 [više]

27.OBLJETNICA OSLOBOĐENJA OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Autor: Marina Balen, 6. 11. 2018. 15:17

U sklopu obilježavanja Dana oslobođenja općine Veliki Grđevci svečano je otvoren novouređeni prostor Dječjeg vrtića „Slatki potok“.  Uloženo je miljun kuna o čega je 400.000 kuna osiguralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dok je ostatak sredstava osigurala Općina Veliki Grđevac. Kapacitet vrtića sada je povećan na mogućnost pohađanja 35 djece s područja općine koji će boraviti u prostoru koji je za potrebe vrtića ustupila  OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac uz suglasnost osnivača Bjelovarsko-bilogorske županije.
Svečanom otvorenju vrtića prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima. Na kraju obilježavanja Dana oslobođenja općine Veliki Grđevac održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

 [više]

Obilježili smo blagdan Svih svetih

Autor: Marina Balen, 6. 11. 2018. 14:53

U srijedu, 31.10.2018. godine učenici četvrtog razreda u pratnji učiteljice Marije Čičak posjetili su groblje u Velikom Grđevcu kako bi zajedničkom molitvom, paljenjem lampaša i polaganjem vijenca na grobu Mate Lovraka odali počast velikanu hrvatske dječje književnosti. 

 [više]

Drugi savjetnički posjet

Autor: Marina Balen, 29. 10. 2018. 17:36

U ponedjeljak 29. listopada 2018. godine u okviru eksperimentalnog programa Škola za život održan je drugi savjetnički posjet na temu Promjena paradigme poučavanja. Edukacija se sastojala od općeg dijela i dvije radionice. Članice radnih skupina, učiteljice i profesorice Nataša Ljubić Klemše, Nikolina Marinić, Valerija Turk Presečki i Ana Lopac Groš pomogle su nam u razumijevanju profesionalnog razvoja, korištenju digitalnih alata. Podijelile su s nama svoje ideje, iskustva i primjere dobre prakse. 

 [više]

TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA

Autor: Marina Balen, 26. 10. 2018. 14:58

U organizaciji Odjela za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata BBŽ, Ogranak Velika Pisanica i Veliki Grđevac za učenike OŠ Velika Pisanica i OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac završio je tečaj engleskoga jezika. Tečaj je trajao godinu dana te je započeo u OŠ Velika Pisanica, a završio u OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac u kojoj je održana i svečana podjela diploma. Tečaj su položili svi sudionici te su im uručeni prigodni darovi i diplome. Voditeljica tečaja engleskog jezika je Ivanka Čuić iz Bjelovara. Zahvaljujemo se u ime učenika i roditelja na organizaciji i provođenju tečaja.

 

 [više]

DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Marina Balen, 21. 10. 2018. 15:14

Učenička zadruga Družba Pere Kvržice sudjelovala je na Državnoj smotri koja je održana od 11.-14. listopada 2018. godine u Vinkovcima. Naša zadruga osvojila je nagradu za najproizvod. Čestitamo svim članovima UZ naše škole. Zadrugu su na državnoj smotri predstavljale učenice Josipa i Petra Primorac i učiteljica Anita Res. Hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom predstavljanju naše škole, a posebno voditeljici UZ Heleni Marijan, Aniti Res, Teni Farkaš i Ančici Šotola.

Fotografija OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac.

Fotografija OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac.

 [više]

DANI KRUHA

Autor: Marina Balen, 21. 10. 2018. 15:01

U četvrtak 18. listopada 2018. godine obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naši učenici tim su povodom sudjelovali u brojnim radionicama te su pripremili bogat kulturni program za sve posjetitelje. Obilježavanje Dana kruha imalo je i humanitarni karakter gdje smo u suradnji sa Centrom za pomoć i njegu u općini Veliki Grđevac i ravnateljem gosp. Željkom Vincekom organizirali podjelu kruha i krušnih proizvoda osobama starije životne dobi.

 [više]

LISTOPAD U CISOK-u BJELOVAR

Autor: Marina Balen, 21. 10. 2018. 14:38

 

U listopadu smo za Vas pripremili sljedeće aktivnosti, a za najavu i sva pitanja slobodno nas kontaktirajte:

 

 • osobno dolaskom u CISOK
 • telefonom  (043 639 255) ili
 • e-mailom (cisok-bjelovar@hzz.hr)
 • prijavom kod svog savjetnika u HZZ-u.

AKTIVNOST

KOME JE NAMIJENJENO

VRIJEME

Vodič za nezaposlene

Kratko grupno informiranje za nezaposlene osobe koje se prijavljuju u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Cilj grupnog informiranja je upoznati nezaposlene osobe s pravima i obvezama koje ostvaruju prilikom prijave u evidenciju nezaposlenih te s uslugama CISOK-a Bjelovar.

Svaki četvrtak u 10,00 sati

Naučimo vještine aktivnog traženja zaposlenja

Povodom obilježavanja 12. Tjedna cjeloživotnog učenja u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Bjelovar provest će se radionica koja će potaknuti nezaposlene osobe na aktivno traženje zaposlenja, pomoći im osvijestiti na koje sve načine mogu tražiti posao. Polaznici će naučiti kako se kroz zamolbu i životopis prikazati u što boljem svjetlu te kako se uspješno predstaviti poslodavcu.

Pučko otvoreno učilište Bjelovar

Četvrtak, 4. listopada

u 13, 00 sati

Aktivno u svijet rada!

 

Cilj radionice je potaknuti nezaposlene osobe na aktivno traženje zaposlenja, pomoći im osvijestiti na koje sve načine mogu tražiti posao, kako će se kroz zamolbu i životopis prikazati u što boljem svjetlu te kako se uspješno predstaviti poslodavcu.

Svaka 3. srijeda u mjesecu

12,00 sati

 [više]

TERENSKA NASTAVA ORIJENTACIJA

Autor: Marina Balen, 5. 10. 2018. 12:56

Učenici 8. razreda sudjelovali su na terenskoj nastavi orijentacije pomoću topografske karte na Stazi prijatelja prirode u Centru Mato Lovrak u okviru nastave geografije. Voditelji učenika su učiteljice Zdenka Štefulinac i Nikolina Cenger i Ivan Šimek, školski domar.

Fotografija OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac.

 [više]

ŠKOLA OKOM DRONA

Autor: Marina Balen, 5. 10. 2018. 12:54

 [više]

EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Autor: Marina Balen, 30. 9. 2018. 19:45

U petak, 28. rujna 2018. godine obilježili smo Europski tjedan sporta sudjelovanjem na 35. krosu grada Daruvara. Učenici naše škole postigli su odlične rezultate. U kategoriji učenika 3. razreda Fran Đurek osvojio je 1. mjesto dok je učenik Dominik Lukić osvojio 3. mjesto. U kategoriji 5. razreda učenik Luka Uđbinac osvojio je 3. mjesto te je u kategoriji 7.razreda učenik Dean Radonić osvojio 3. mjesto. Čestitamo svim sudionicima!👍🙂🎉🏃🥇🥈🥉

 [više]

Školska godina 2018.-2019.

Autor: Marina Balen, 31. 8. 2018. 14:07

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Marina Balen, 31. 8. 2018. 13:59

 [više]

/ŠKOLA ZA ŽIVOT/ - PRVI DAN NASTAVE

Autor: Marina Balen, 28. 8. 2018. 15:31

U ponedjeljak 3. rujna 2018. godine počinje nova nastavna godina. Nadam se da ste se odmorili i ugodno proveli ljetne praznike, ali isto tako i zaželjeli svojih školskih prijatelja i učitelja.

Prvi dan škole održat će se svečano primanje učenika u povodu početka školske godine. Razrednici će održati dva sata razrednika na kojima će upoznati učenike s aktualnostima i najvažnijim obavijestima za početak nove školske godine.

Zahvaljujući Općini Veliki Grđevac učenike će prvi dan dočekati i besplatni kompleti bilježnica i školskog pribora.

Dio smo eksperimentalnog programa Škola za život i želim svima učenicima i učiteljima uspješnu primjenu novih kurikuluma koji će omogućiti kvalitetnije obrazovanje. Roditelje također pozivam da se maksimalno uključe i budu podrška u svim pozitivnim promjenama koje nas očekuju. Učenike očekuju novi udžbenici i digitalni nastavni materijali, tableti, besplatan Internet, a škola će biti potpuno opremljena kabinetskom i informatičkom opremom. Prihvatili smo ovaj izazov u želji da vama, dragi naši učenici, omogućimo bolju i kvalitetniju budućnost.

 
Prijevoz učenika:
1. Mala Pisanica i Donja Kovačica - 9,40 sati
2. Pavlovac - 10,00 sati
3. Gornja Kovačica, Zrinska, Sibenik, Topolovica - 10,40 sati
 
Prehrana učenika u školskoj kuhinji započinje u srijedu, 5. rujna 2018. godine.
 
Raspored po učionicama u matičnoj školi:
1. razred – razrednica Ana Nakani, učionica 1. razreda
2. razred – razrednica Lovorka Pralas, učionica 2. razreda
3. razred – razrednica Ljerka Vodopija, učionica 3. razreda
4. razred – razrednica Marica Čičak, učionica 4. razreda
5.a razred – razrednik Darko Horvat, učionica povijesti
5.b razred – razrednica Mirna Novak, učionica engleskog jezika
6.a razred - razrednica Ivana Ontl Horvat, učionica hrvatskog jezika
6.b razred – razrednica Zdenka Barto, učionica informatike
7.a razred – razrednica Helena Marijan, učionica matematike
7.b razred – razrednica Nikolina Cenger, učionica likovne kulture
8. razred – razrednik Tomislav Anžlovar, učionica fizike
PŠ Pavlovac
1. i 3. razred – razrednica Tihana Čvek
2. i 4. razred – razrednica Valentina Prebanić
PŠ Donja Kovačica
2. i 4. razred – razrednica Danijela Križan
PŠ Mala Pisanica
3. i 4. razred – razrednica Marija Lukić
               
Dragi učenici i roditelji/skrbnici,
u ime svih djelatnika škole želim Vam uspješan početak nove školske 2018./2019. godine.
Ravnateljica:
Marina Balen, dipl. uč.

 

 

 [više]

Ministrica dr.sc. Blaženka Divjak - pismo roditeljima

Autor: Marina Balen, 28. 8. 2018. 12:36

Dragi roditelji i skrbnici, prijatelji naših škola,

s velikim zadovoljstvom pišem vam ovo otvoreno pismo pred sam početak možda i najvažnije školske godine u posljednjih dvadesetak godina.

Kao što i sami znate, dugo iščekivana reforma obrazovanja konačno ulazi u učionice i brojimo dane do velikog iskoraka u obrazovnome sustavu Republike Hrvatske.

 

 [više]

SUFINANCIRANJE KUPNJE UDŽBENIKA, RADNIH BILJEŽNICA, BESPLATNE BILJEŽNICE I PRIBOR

Autor: Marina Balen, 31. 7. 2018. 14:19

Učenici 1. i 5. razreda dobiti će sve udžbenike i radne bilježnice od Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru eksperimentalnog programa Škola za život te ne mogu ostvariti sufinanciranje Općine. Učenici 7. razreda dobiti će udžbenike iz predmeta biologija, kemija i fizika te za nabavu ostalih udžbenika i radnih bilježnica mogu iskoristiti sufinanciranje Općine uz prilog računa o kupnji.

Bilježnice i pribor će dobiti svi učenici škole. 

Školske mape ćemo nabavljati na razini škole u prvom tjednu nastave.

 [više]

POPIS UDŽBENIKA - ŠKOLSKA GODINA 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 28. 6. 2018. 00:12

Naša  škola će od iduće školske godine provoditi eksperimentalni program primjene novih kurikuluma pod nazivom Škola za život  u 1. i 5. razredima te u 7. razredu u predmetima biologija, kemija i fizika. 

Učenici 1. i 5. razreda dobit će besplatne udžbenike iz svih nastavnih predmeta, a učenici 7. razreda dobiti će udžbenike samo za predmete biologija, kemija i fizika.

U novoj školskoj godini informatika će biti obavezan predmet u 5. i 6. razredu.

Školske mape ćemo kao i prethodne godine nabavljati na razini škole u prvom tjednu rujna.

2. razred         3. razred         4. razred         

6. razred         6. razred (redoviti program uz prilagodbu)         

7. razred         7. razred (redoviti program uz prilagodbu)

8. razred         8. razred (redoviti program uz prilagodbu)

 

 [više]

OBAVIJEST O PODJELI SVJEDODŽBI

Autor: Marina Balen, 27. 6. 2018. 07:55

Dragi učenici,

svečana podjela svjedodžbi bit će održana u petak 29. lipnja 2018. godine s početkom u 8,00 sati.

Organiziran je autobusni prijevoz učenika. Planirani povratak svih učenika je u 9,00 sati. 

 

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 13. 6. 2018. 14:13

Važni dokumenti za upise u I. razred srednje škole u 2018./2019. školskoj godini:

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole dostupan je ovdje.

Pravilnik o izmjenama i dopunama dostupan je ovdje.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. dostupna je ovdje.

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2018./2019. dostupne su u publikacijama prema tipu učenika: 
Redovni učenici 
Učenici s teškoćama u razvoju
Umjetnički programi i odjeli za sportaše
Kandidati iz drugih obrazovnih sustava 
Primjeri bodovanja 

 [više]

31. LOVRAKOVI DANI KULTURE

Autor: Marina Balen, 12. 6. 2018. 13:43

Fotografija OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac.

Ovogodišnji Lovrakovi dani kulture započeli su utorak 5. lipnja 2018. godine s Igrama družbe Pere Kvržice na kojima se okupilo šest ekipa osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. Sudjelovala je i ekipa OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina i ekipa iz Mađarske općine Buzsak čime su igre dobile i međunarodni karakter. Učenici su u kategoriji djevojčica i dječaka odmjerili snage u raznim pomalo već zaboravljenim štafetnim igrama kao što su skakanje u vrećama, prenošenje klipova kukuruza, drvene slagalice i vješanje narodne nošnje. Lovrakove dane kulture svečano je otvorila zamjenica župana gđa. Bojana Hribljan. Na samom otvaranju Igara načelnik općine gosp. Marijan Dautanac predao je ključ Općine mladim Lovrakovcima čime je započela njihova vladavina za vrijeme Lovrakovih dana kulture.

FOTOGALERIJA 31.LDK

 [više]

NAGRADA "MATO LOVRAK" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 12. 6. 2018. 13:34

OBRAZLOŽENJE NAGRADE

 [više]

Dodjela nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Autor: Marina Balen, 11. 6. 2018. 13:19

U petak, 8. lipnja u povodu Dana županije organizirana je dodjela nagrada najboljim učenicima i voditeljima nagrađenim na likovnom i literarnom natječaju na temu Prirodne katastrofe. Nagrađeni su učenici Petar Milošević, Marijo Matoš, Lucija Đurđević, Lana Tutić i Anamarija Komljenović. Učenica Anamarija Komljenović osvojila je 2. mjesto na državnoj razini. Voditeljice su učiteljice Marica Čičak, Lovraka Pralas i Anita Res. Čestitamo!

 [više]

Županijska smotra zadruga 2018.

Autor: Marina Balen, 25. 5. 2018. 14:30

Dana 24. svibnja 2018. godine II. OŠ Bjelovar bila je domaćin Županijske smotre zadruga u kojoj je sudjelovala i naš škola. Bila je to prilika da Učeničke zadruge s prostora naše županije predstave svoj rad i postignuća u ovoj školskoj godini. Cilj ovakvih smotri je zajedničko druženje i razmjena iskustva naših mladih zadrugara. Učeničke zadruge na ovaj način promoviraju svoje proizvode koje su napravili s puno rada i truda.

Naša UZ Družba Pere Kvržice osvojila je 2. mjesto i plasman na Državnu smotru koja će se održati u Vinkovcima. Umijeće izrade rukotvorina predstavile su učenice Petra Primorac i Hana Herout. Voditeljice učeničke zadruge su učiteljice Helena Marijan i Anita Res. Čestitamo! 

 [više]

RADIONICA „RUKSAK PUN KULTURE“

Autor: Marina Balen, 24. 5. 2018. 14:22

Dana, 22. svibnja 2018. godine u Osnovnoj školi Mate Lovraka iz Velikog Grđevca, održana je radionica ispred Tehničkog muzeja Zagreb pod nazivom „Ruksak pun kulture“. Tema radionice je bila obilježavanje petstote obljetnice Fausta Vrančića i izrade njegovog prvog padobrana.

Radionici je prisustvovalo devetnaest učenika trećega razred Osnovne škole Mate Lovraka Veliki Grđevac.Tijekom radionice rađeni su padobrani. Svaki učenik je osobno radio padobran.  Učenici su pokazali veliku zainteresiranost, maštovitost i spretnost u izradi padobrana. Pošto su svi učenici napravili svoj padobran, možemo zaključiti da je radionica bila vrlo uspješna.

   Marija Čičak, učiteljica RN

 [više]

PROGRAM 31. LOVRAKOVIH DANA KULTURE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 24. 5. 2018. 11:38

 [više]

ZA NAŠE MALE GENIJALCE

Autor: Marina Balen, 24. 5. 2018. 11:33

Uspjeli smo! HEP će našoj školi putem natječaja Za naše male genijalce omogućiti nova računala! Hrvatska elektroprivreda pokrenula je akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja. Dosad su provedene četiri akcije, tijekom kojih je HEP osigurao donacije 150 novih računala za učenike 43 osnovne škole diljem Hrvatske. Nakon ovogodišnje donacije, ukupna vrijednosti doniranih računala iznosit će više od milijun kuna. 

Svaka čast za učenike koji su se potrudili i snimili filmić za prijavu! 

 

 [više]

DODJELA ZAHVALNICA U POVODU DANA OPĆINE

Autor: Marina Balen, 24. 5. 2018. 11:12

    Članovi Općinskog vijeća Općine Veliki Grđevac donijeli su odluku o uručenju zahvalnica zaslužnim pojedincima za posebne zasluge u promicanju sporta, kulture, školstva, poljoprivrede i poduzetništva. Zahvalnicu za posebne zasluge u razvoju školstva dodijeljena je Milica Tkaličanac, djelatnici OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac, Ivi Bjelić, učenici 8.a, Teni Primorac, učenici 4. razreda i Dragutinu Trošćanu predsjedniku Organizacijskog odbora Lovrakovih dana kulture. Zahvalnice su uručene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. U kulturnom dijelu programa nastupili su učenici naše škole. Voditeljice su učiteljice Lovorka Pralas i Ana Nakni.

Čestitamo! :)

 [više]

DAN OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Autor: Marina Balen, 24. 5. 2018. 10:50

U povodu Dana Općine Veliki Grđevac našu je školu posjetio podpredsjednik Vlade RH i ministar gosp. Predrag Štromar, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gosp. Dubravko Ponoš, župan Bjelovarsko-bilogorske županije gosp. Damir Bajs i načelnik Općine Veliki Grđevac gosp. Marijan Dautanac. Povod tiskovne konferencije je uručenje odluke o sufinanciranju dva EU projekta energetske obnove školsko-sportske dvorane i PŠ Donja Kovačica vrijedne preko 4 milijuna kuna.

 [više]

Susret Predsjednice RH s najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

Autor: Marina Balen, 17. 5. 2018. 09:16

U srijedu, 16. svibnja 2018. godine, učenici naše škole Iva Bjelić i Jakov Prebanić  sudjelovali su na susretu Predsjednice Republike Hrvatske s najuspješnijim učenicima Bjelovarsko-bilogorske županije i njihovim mentorima. Voditeljica učenika naše škole je bila njihova mentorica, učiteljica hrvatskog jezika, Ivana Ontl Horvat.

 

 [više]

DOPUTOVAO RUKSAK I U PODRUČNE ŠKOLE

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 10. 5. 2018. 12:50

Naprtnjača iz projekta "Čitamo mi u obitelji svi" veselo je dočekana i u područnim školama!

Nakon što su svi iz 3.razreda matične škole udomili ruksak pun knjiga i radosno čitali s cijelom obitelji, proslijedili su ga svojim prijateljima u našim područnim školama. Veselo dočekan ruksak je i više nego za pohvalu, a  još veće veselje pri pokazivanju knjiga koje su u ruksaku ohrabruje da učenike još uvijek zanima knjiga.

 

 

 [više]

VOLIM SVOJ ZAVIČAJ

Autor: Marina Balen, 7. 5. 2018. 14:59

Učenici 3. razreda sudjelovali su na natjecanju Volim svoj zavičaj u organizaciji ČOŠ Josipa Ružičke Končanica. Postigli su odličan rezultat, dijele 1. mjesto sa OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića, Grubišno Polje! Voditeljice učenika su učiteljice Marica Čičak i Valentina Prebanić. Čestitamo!

​Igre su se odvijale u dva dijela:
Kviz – kroz sedam različitih igara provjeravalo se poznavanje županije.
Sportske igre – sedam različitih, već pomalo zaboravljenih starinskih igara.
 
 
 
 [više]

AKCIJA "ZELENI KORAK"

Autor: Marina Balen, 25. 4. 2018. 23:02

Učenici Područne škole Pavlovac uključili su se u Akciju Zeleni korak (prikupljanje starog papira) koju već dugi niz godina organizira DM. Svaka škola koja sudjeluje u akciji Zeleni korak bit će nagrađena od strane Unijapapira s iznosom ekvivalentnim otkupnoj cijeni po jedinici težine (500 kn/tona). Nakon objave rezultata, deset najboljih škola koje sakupe najviše starog papira dobiti će priznanje za postignuće koje su ostvarile po pitanju očuvanja okoliša te će im biti uručena nagrada. Predstavnici deset škola, 5 područnih i 5 matičnih najuspješnijih po kategorijama u akciji Zeleni korak dobit će vrijednu nagradu partnera projekta: donacija školi u iznosu 8.500,00 kn + PDV tako da škola sama pribavi ponudu za određenu uslugu ili pomagalo za školu, a dm će sastaviti Ugovor o donaciji i uplatiti iznos. 

Naši učenici zaista su se potrudili u akciji i prikupili su velike količine papira a hoće li to biti dovoljno za pobjedu saznat ćemo uskoro.

Želimo im puno uspjeha!

 [više]

U SVEMIR S HARRYJEM POTTEROM

Autor: Marina Balen, 25. 4. 2018. 22:07

Ovih dana, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige,  nešto više propitujemo budućnost knjige kakvu danas znamo i čitamo, barem one koju fizički držimo u rukama i listamo.

Ovogodišnja Noć knjige održana je 23.travnja 2018.godine i u Osnovnoj školi Mate Lovraka Veliki Grđevac i to upravo s ciljem lansiranja knjige u svemir. Kao manifestacija koja potiče čitanje na bilo koji način i u bilo kojem obliku, ovogodišnje događanje u Osnovnoj školi Mate Lovraka započelo je u večernjim satima pripovijedanjem priče o vuku koji je naučio čitati, a time zaradio i mnoštvo drugih kvaliteta. Učenici razredne nastave su potvrdili koliko je čitanje bitno za svaki trenutak njihova života i koliko pozitivnih stvari nam pruža. Mašta je radila najviše što je mogla pa su tako učenici imali vrlo kreativne ideje kako zainteresirati svoga prijatelja za čitanje. Najzanimljiviji dio bio je lansiranje knjige u svemir u kojem su učenici pomno razmišljali koja bi to knjiga iz knjižnice bila najbitnija i jedina poslana u svemir. Prema odabiru knjiga za svemir, učenici ne bi imali niti najmanjih problema sa snalaženjem u svemiru i s nastavljanjem hrvatske tradicije jer su knjige koje su odabrali bile upravo tih tema: enciklopedije o svemiru, našoj zemlji i njihovom kraju.

 [više]

RADIO TEREZIJA - ŠKOLA ZA ŽIVOT

Autor: Marina Balen, 24. 4. 2018. 23:12

U ponedjeljak 23. travnja 2018. godine ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman i Marina Balen, ravnateljica osnovne škole Mate Lovraka, Veliki Grđevac gostovale su na radio Tereziji u emisiji Gradski eter na temu Škola za život, primjena kurikuluma u eksperimentalnim školama.

 [više]

REZULTATI NATJEČAJA ZA NAJBOLJE LITERARNE, NOVINARSKE I LIKOVNE OSTVARAJE NA TEMU BLAGO MOGA ZAVIČAJA

Autor: Marina Balen, 19. 4. 2018. 08:49

31. LOVRAKOVI DANI KULTURE

REZULTATI NATJEČAJA ZA NAJBOLJE LITERARNE, NOVINARSKE I LIKOVNE OSTVARAJE NA TEMU BLAGO MOGA ZAVIČAJA

 

LITERARNI OSTVARAJI

NIŽI RAZREDI

 1. Neva Novak, 2. razred, Sobočki maškari, OŠ Tomaša Goričanca, Mala Subotica
 2. Marko Perković, 3. razred, Božićni običaji, III. OŠ Bjelovar
 3. Teo Hanžeković, 4. razred, Blago moga zavičaja, OŠ „Braća Radić“, Koprivnica
 4. Leonarda Vrbanić, 3. razred, Priča o baki Janici, OŠ Turanj, Karlovac
 5. Sara Gorupec, 4. razred, Kaj, OŠ Oroslavje

Za najbolju selekciju literarnih ostvaraja nižih razreda nagrađuje se OŠ TURANJ, KARLOVAC.

VIŠI RAZREDI

 1. Ante Leonardo Šolić, 7. razred, Grmilo-sivalo, OŠ Neorić-Sutina, Neorić
 2. Leonardo Ivić, 5. razred, Čuvarica svjetlosti, OŠ u Đulovcu, PŠ Bastaji
 3. Jakob Trupković, 8. razred, Međimurske reči, OŠ Gornji Mihaljevec
 4. Regina Matić, 7. razred, Paška čipka, OŠ Mate Lovraka, Zagreb
 5. Andrea Džambo, 8. razred, Blago moga zavičaja, OŠ „Stjepan Radić“, Oprisavci

Za najbolju selekciju literarnih ostvaraja viših razreda nagrađuje se OŠ GORNJI MIHALJEVEC.

NOVINARSKI OSTVARAJI

 1. Laura Bujan, 8.r.: Gizdavi seljaki – filmski junaki, Osnovna škola Draganići
 2. Gabriela Gazdek, 7.r.: Biti majka i žena blago je moga zavičaja, OŠ Molve
 3. Magdalena Grudenić, 5.r.: Zavičajnu baštinu čuvaju kulturno-umjetnička društva, Osnovna škola Ivanska
 4. Nina Franki, 8.r.: Nekad bilo, sad se spominjalo, Osnovna škola Vežica, Rijeka
 5. Borna Šestak, 8.r.: Rođenje je jedan od najljepših životnih trenutaka, OŠ Novi Marof  

Za najbolju selekciju novinarskih ostvaraja nagrađuje se  Osnovna škola Draganići.

LIKOVNI OSTVARAJI

NIŽI RAZREDI:

 1. SARA BRAVAR, 3. razred, OŠ Vladimira Nazora Pazin, PŠ Trviž
 2. EVA ZAMARIN, 2.a razred, OŠ J. Šižgorića, Šibenik
 3. LANA VUČIĆ, 3. razred, OŠ Turanj, Karlovac
 4. DUJE MARASOVIĆ, 4. razred, OŠ „Starigrad“, Starigrad-Paklenica
 5. ENA LUSAVEC, 2. razred, OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno

Za najbolju selekciju likovnih ostvaraja nižih razreda nagrađuje se OŠ Vladimira Nazora Pazin, PŠ Trviž.

VIŠI RAZREDI:

 1. JULIJA BARIŠIĆ, 6. razred, OŠ Dore Pejačević, Našice
 2. IVA STOŽICKI, 7. razred, ČOŠ Jana Amosa Komenskog, Daruvar
 3. NIKA MATIĆ, 7. razred, OŠ Mate Lovraka, Zagreb
 4. MARIN SENJANIN, 7. razred, OŠ Ivan Duknović, Marina
 5. ELLA CAREK, 6. razred, OŠ „Braća Radić“ Koprivnica

Za najbolju selekciju selekcija likovnih ostvaraja viših razreda nagrađuje se ČOŠ Jana Amosa Komenskog, Daruvar.

ŠKOLE ZA UČENIKE S POSEBNIM POTREBAMA:

 1. EDI SURIJAN, 6.OOS, Centar „Liče Faraguna“, Labin
 2. SANELA VIDMAR, 8. razred, Centar za odgoj i obrazovanje, Rijeka
 3. MARIJAN NEMEŠ, 7. razred, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica
 4. EMANUEL SAINA, 2.OOS, Centar „Liče Faraguna“, Labin
 5. JAN KAHLINA, 8.r., Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

NASLOVNICA ZBORNIKA „DAROVI DJETINJSTVA“

 1. MARIJA FIŠTROVIĆ, 4.razred, OŠ Berek

Čestitamo svim sudionicima natječaja, a posebno nagrađenim učenicima i voditeljima. Nagrade će biti dodijeljene na Središnjoj manifestaciji LDK u četvrtak 7. lipnja 2018. godine.

 

 [više]

UPISI U GŠ BRUNE BJELINSKOG DARUVAR

Autor: Marina Balen, 18. 4. 2018. 23:25

U povodu upisa u Glazbenu školu Brune Bjelinskog Daruvar održano je predstavljanje instrumenata učenicima 2.i 3. razreda naše škole. Svojim umjećem predstavili su se učenici naše škole a ujedno i polaznici GŠ Brune Bjelinskog. 

 

 [više]

ŠKOLA ZA ŽIVOT

Autor: Marina Balen, 18. 4. 2018. 22:30

 U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je prvi sastanak ravnatelja škola koje su izabrane u eksperimentalni program ”Škola za život” sa ministricom dr.sc. Blaženkom Divjak i pomoćnicom ministrice Lidijom Kralj. Sastanak je bio vrlo pozitivani dao nam je dodatan poticaj za kvalitetan rad.

 

 

 [više]

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 13. 4. 2018. 12:28

Kviz za učenike petih razreda održan je ove godine u našoj školi, a bit će zapamćen po krasnom druženju i odličnoj atmosferi!

 [više]

ČESTITKA

Autor: Marina Balen, 1. 4. 2018. 09:39

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam učenici i djelatnici OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac!

Fotografija OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac.

 [više]

TISKOVNA KONFERENCIJA - ŠKOLA ZA ŽIVOT

Autor: Marina Balen, 30. 3. 2018. 13:44

Našu školu posjetio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije gosp. Damir Bajs. Održana je tiskovna konferencija na temu provedbe eksperimentalnog programa Škola za život u BBŽ. Sa područja županije u program su uključene Osnovna škola Čazma, Osnovna škola Mate Lovraka iz Velikog Grđevca i Srednja škola Augusta Šenoe Garešnica.

http://bjelovar.info/aktualno/tri-zupanijske-skole-usle-u-eksperimentalni-program-ministarstva-znanosti-i-obrazovanja-skola-za-zivot/

http://www.zvono.eu/clanak.php?id=4251&c=1&r=1&width=1366&Height=768

http://grad-bjelovar.com/bjelovar/hrvatska/skola-za-zivot

http://bbz.hr/vijesti/detaljnije/tri-zupanijske-skole-u-eksperimentalnom-programu-skola-za-zivot

 [više]

VRIJEDNA DONACIJA PRIME

Autor: Marina Balen, 26. 3. 2018. 13:41

Tvrtka Prima commerce odlučila je pomoći u opremanje cool kutka, mjesta za učenje, druženje, zabavu i igru. Od srca Vam hvala za za ovo prekrasno iznenađenje u ime učenika i djelatnika škole. Donacija uključuje dvije kutne garniture, dva klub stolića i šesnaest taburea.

 

 

 [više]

ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE

Autor: Marina Balen, 23. 3. 2018. 13:59

Primili smo jos jednu odličnu vijest. Očekuje nas energetska obnova školsko-sportske dvorane čime ćemo završiti ciklus energetske obnove objekata OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac! Ukupna vrijednost projekta je 2.791.369,38 kn, a obuhvaća zamjenu stolarije, izolaciju poda i stopa, zamjenu podne obloge,ugradnja novog sustava grijanja, sustava prozračivanja i uvođenje sustava daljinskog očitovanja potrošnje energenata. 

 [više]

ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE PŠ DONJA KOVAČICA

Autor: Marina Balen, 23. 3. 2018. 13:36

Dobili smo obavijest FZOEU da naš projektni prijedlog udovoljava uvjetima i kriterijima natječaja te se predlaže za sufinanciranje. Uskoro će uslijediti potpisivanje ugovora i raspisivanje postupka javne nabave! Projekt je prijavljen na natječaj "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora". Ukupna vrijednost projekta je 1.164.545,00 kn a obuhvaća toplinsku zaštitu vanjskog zida, podova, stropova, zamjenu krova, stolarije i rasvjete.  
 [više]

NAGRADA MATO LOVRAKA-POPIS PRISTIGLIH ROMANA

Autor: Marina Balen, 23. 3. 2018. 12:10

Na natječaj za Nagradu "Mato Lovrak" za dječji roman tiskan u 2017. godini pristiglo je ukupno 18 romana. Rezultati natječaja bit će objavljeni na Središnjoj manifestaciji Lovrakovih dana kulture u petak, 8. lipnja 2018. godine.

 

Članovi povjerenstva za odabir romana su: 

1. Prof.dr.sc. Diana Zalar
2. Prof. emer. Stjepan Hranjec
3. Lovorka Pralas, dipl.uč.

POPIS PRISTIGLIH ROMANA POGLEDAJTE KLIKOM NA KARTICU VIŠE

 [više]

BISKUPIJSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Autor: Marina Balen, 16. 3. 2018. 15:06

U petak,  9. 3. 2018. godine, održana je Biskupijska vjeronaučna olimpijada  u Bjelovaru. Ispit se pisao u razdoblju od 10 do 11 sati nakon čega je uslijedio ručak i ispravljanje testova.
Na ovom su natjecanju našu školu predstavljali: Andrija Krnjić, Romana Đuričić, Antonio Pandurić i Iva Komljenović. U iščekivanju konačnih  rezultata igrala se tombola i Milijunaš. Oko 13 sati  natjecanje je završilo i objavljeni su rezultati:
1. OŠ Bisag
2. OŠ Gornja Rijeka
3. OŠ Visoko
4. OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac
5. II. OŠ Vrbovec
                                                             Iva Komljenović, 7. razred
 
 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Marina Balen, 16. 3. 2018. 15:02

U srijedu, 7. ožujka 2018. godine, učenica naše škole Marinela Virovac  sudjelovala je na Županijskom natjecanju iz povijesti čiji je domaćin i ove školske godine bila Osnovna škola Hercegovac.  Marinelin voditelj je bio učitelj povijesti Darko Horvat.

 [više]

UČENICA IVA BJELIĆ OSVOJILA JE 1. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ KEMIJE

Autor: Marina Balen, 15. 3. 2018. 22:57

Učenica naše škole Iva Bjelić osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije u kategoriji učenika 8. razreda. Domaćin natjecanja bila je OŠ Garešnica čijim se djelatnicima zahvaljujemo na odličnom gostoprimstvu. Ivina mentorica je profesorica kemije Jasna Matoušek Žmegač. Čestitamo! ☺️

👍

 

 

 [više]

DAN ŠKOLE 2018.

Autor: Marina Balen, 9. 3. 2018. 11:25

U našoj su školi povodom Dana škole 9. ožujka 2018. održane prigodne radionice. Naša ih je vrijedna novinarska skupina obišla i zabilježila što se sve u školi toga dana radilo.

 

FOTOGALERIJA

 [više]

ENERGETSKA OBNOVA PŠ PAVLOVAC Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 5. 3. 2018. 21:35

 [više]

OTVORENO DRŽAVNO PRVENSTVO ŠŠD-A U KARATEU

Autor: Marina Balen, 5. 3. 2018. 15:17

Dana 24. veljače 2018. godine održano je prvo Otvoreno državno prvenstvo ŠŠD-a u karateu. Domaćin natjecanja je bila OŠ Bogumila Tonija u Samoboru. U natjecanju je sudjelovalo 28 osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Naša škola bila je jedina predstavnica Bjelovarsko-bilogorske županije. Na natjecanju su sudjelovali: Lucija  i Lovro Đurđević, Tibor Brestovac, Domagoj Rišanek, Ivan Filipović, Tena Primorac, Romana Đuričić i Darin Bosanac. Trenerica im je bila Mihaela Solić.

Uz cjelodnevnu podršku naših roditelja i ravnateljice škole Marine Balen osvojili smo čak dva 3. mjesta zbog čega smo izuzetno ponosni.

                          Lucija Đurđević,5.b i Svjetlana Cvrk,7.r.

 [više]

ČETVRTAK, 1.OŽUJKA 2018. g. - NEMA NASTAVE

Autor: Marina Balen, 28. 2. 2018. 10:09

Poštovani učenici i roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da u četvrtak, 1.ožujka 2018. godine u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac neće biti nastave zbog nemogućnosti organiziranja prijevoza učenika, niskih temperatura i snježnih padalina. U petak, 2.ožujka 2018. nastava će se održat prema redovitom rasporedu i bit će organiziran prijevoz učenika.

S poštovanjem!

Marina Balen, ravnateljica

 

 [više]

SRIJEDA, 28.2.2018. g. - ODGOĐENA NASTAVA

Autor: Marina Balen, 27. 2. 2018. 10:17

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da u srijedu 28.2.2018. godine u OŠ Mate Lovraka neće biti nastave. Nastava se odgađa zbog velikih količina snježnih padalina, niskih temperatura i nemogućnosti organizacije prijevoza.

Molim Vas da i dalje pratite web stranicu škole kako biste bili pravovremeno informirani.

S poštovanjem!

Marina Balen, ravnateljica

 [više]

Županijskog natjecanja učenika osnovnih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 23. 2. 2018. 10:08

Na Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018. u kategoriji 1A na temu ČUDESNI SVIJET MITSKIH BIĆA u OŠ Ivanska, pristigla su ukupno 92 likovna rada (skulptura). Prosudbeno povjerenstvo imenovano od strane BBŽ-e u sastavu Krešimir Ivanček – akademski slikar – grafičar, Milan Pavlović, prof. i Miroslav Brletić – akademski slikar, izvršilo je 13.02.2018. vrednovanje pristiglih radova u prisustvu tajnika i predsjednice povjerenstva. Na županijsku izložbu i državnu razinu natjecanje preloženo je deset radova od koji su dva rada učenica naše škole, Ines Krluk, 5. razred i Petre Primorac, 8. razred. Čestitamo učenicama i mentorici Aniti Res. :)

*u privitku vijesti je pozivnica za otvorenje izložbe

 [više]

Županijska smotra Lidrano 2018.

Autor: Marina Balen, 16. 2. 2018. 13:35

      U četvrtak, 15. veljače 2018. godine, učenik naše škole Domagoj Banja  sudjelovao je na Županijskoj smotri  Lidrano  2018. čiji je domaćin i ove školske godine bila Osnovna škola Veliko Trojstvo.  Voditeljica mu je bila učiteljica hrvatskog jezika Ivana Ontl Horvat.
Iz Velikog  Grđevca  organiziranim  smo prijevozom  u  8.10 sati krenuli u Osnovnu školu Veliko Trojstvo. Nakon doručka i kratkog radnog sastanka zaputili smo se u Zadružni dom. U 10.00 sati Smotra je svečano otvorena. Nakon himne i pozdravnih govora ravnateljice škole, mogla je početi i izvedba pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa.
Poslije scenskih nastupa u 12.30 sati uslijedili su okrugli stolovi po kategorijama:  literarno stvaralaštvo, novinarsko stvaralaštvo, školski časopisi i radijska emisija.
U 14.00 sati uslijedio je ručak za sve sudionike Smotre, u 15.00 sati izvješće Povjerenstva za scensko stvaralaštvo te podjela zahvalnica sudionicima, mentorima i školama.

U Veliki Grđevac smo se vratili u 16.30 sati. 

Ivana Ontl Horvat

 [više]

Valentinovo

Autor: Marina Balen, 14. 2. 2018. 13:25

          U našoj se školi već tradicionalno obilježava Valentinovo, dan zaljubljenih. Već tjedan dana prije Valentinova učenici škole imaju priliku poslati svojim simpatijama, prijateljima i prijateljicama čestitke povodom ovog dana. Pitate se kako? Odgovor je jednostavan - putem tzv. ljubavnog sandučića.

Na sam dan Valentinova, 14.veljače, pisma i čestitke iz ljubavnog sandučića dostavljaju se onima kojima su namijenjeni. Tako je bilo i ove školske godine u svim razrednim odjelima nižih i viših razreda, a ovaj su dan obilježili i razrednici sa svojim učenicima na satovima razrednika prigodnom tombolom kojoj je cilj da se malim znakom pažnje (čokoladicom ili plišanom igračkom) potiče osjećaj sloge i zajedništva unutar svakog pojedinog razrednog odjela. 

Svjetlana Cvrk,7.r.

 [više]

Mašare

Autor: Marina Balen, 13. 2. 2018. 13:12

Na pokladni utorak, 13. veljače 2018., tijekom 5. i 6. školskog sata u školskoj je dvorani održan ples pod maskama. Ovogodišnje maškare bile su jako zanimljive, kao i svake godine. Bilo je raznovrsnih maski i kostima. Birale su se najbolje skupne i pojedinačne maske nižih i viših razreda,ali i one najoriginalnije.
 [više]

NATJEČAJ - LITERARNI, NOVINARSKI I LIKOVNI OSTVARAJI - 31. LDK 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 6. 2. 2018. 08:24

OŠ MATE LOVRAKA, VELIKI GRĐEVAC
TRG MATE LOVRAKA 11
43270 VELIKI GRĐEVAC
IZVRŠNI ODBOR LDK
TEL.: 043/461-021
MOB.:098/220-821
E-mail: lovrakovi.dani.kulture@gmail.com
KLASA: 612-01/18-01/02
URBROJ: 2127-02-19-18-02                                                                  
Veliki Grđevac, 6. veljače 2018.
 
IZVRŠNI ODBOR LOVRAKOVIH DANA KULTURE
raspisuje
N  A  T  J  E  Č  A  J
za najbolje literarne, novinarske i likovne ostvaraje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu:
Blago moga zavičaja
 [više]

NAGRADA "MATO LOVRAK" - NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 1. 2. 2018. 11:55

 [više]

ŽUPANIJSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Autor: Marina Balen, 31. 1. 2018. 13:38

Dana  31.1.2018. (srijeda) održana je Županijska vjeronaučna olimpijada  u OŠ Kapela. Ispit se pisao u razdoblju od 13 do 14 sati nakon čega je uslijedio ručak.

Na županijskom su natjecanju našu školu predstavljali: Andrija Krnjić, Romana Đuričić, Antonio Pandurić i Iva Komljenović. U iščekivanju konačnih rezultata posjetili smo s našom voditeljicom Helenom Marjan tamošnju crkvu. Tada smo i saznali da smo prvi na županijski dio Bjelovarsko-križevačke biskupije i da 27.2. idemo na biskupijsko natjecanje.

Ukupni rezultati: 

1. OŠ Bisag
2. OŠ Gornja Rijeka
3. OŠ Visoko
4. OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac
5. II. OŠ Vrbovec

                                                                                          Iva Komljenović, 7. razred

 [više]

MEĐUŠKOLSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Autor: Marina Balen, 24. 1. 2018. 13:42

Dana 19. siječnja 2018.  u našoj se školi pisao kvalifikacijski ispit za Međuškolsku vjeronaučnu olimpijada. Sudjelovali   su učenici  od 6. razreda  do  8. razreda: Petra Primorac, Antonio  Pandurić,  Jakov Prebanić, Sandra Francišković, Svjetlana Cvrk, Domagoj Rišanek, Stjepan Heged, Romana Đurićić, Andrija  Krnjić, Lana Tutić, Marko Milošević i Iva Komljenović.

Voditelji su bili  učiteljica Helena Marijan i učitelj Tomislav Anžlovar.

  Iva Komljenović , 7. r.

 [više]

Kviz na Katoličkom radiju

Autor: Marina Balen, 18. 1. 2018. 13:40

U srijedu 17.1. 2018. u 11 sati održan je kviz za učenike šestih razreda na Katoličkom radiju pod nazivom  Pametna pitanja za pametne glave. Na kvizu su sudjelovali učenici naše škole: Andrija Krnjić, Lucija Prebanić, Renata Đuričić i, kao zamjena, Lana Tutić. Mentorica im je bila vjeroučiteljica Helena Marijan. Natjecali su se protiv OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Kviz se sastojao od 3 dijela: točno/ netočno, pronađi pogrešku i asocijacije.  U neizvjesnoj borbi do samoga kraja OŠ Dragutina Tadijanovića pobijedila je za 1 bod.

Lucija Prebanić, 6.a 

 [više]

BOŽIĆNI PROGRAM

Autor: Marina Balen, 22. 12. 2017. 13:20

Ovogodišnji je večernji božićni program održan 19. prosinca 2017. godine u 18 sati u velikogrđevačkom Domu kulture. Koordinatorica je programa bila učiteljica Ana Nakani, a učenici su, pod vodstvom svojih učitelja, imali zaista puno toga za pokazati. Novost je ovogodišnjeg programa bila i ta da je u sklopu programa prvi put nastupio i učiteljski pjevački zbor. Ne zaboravimo spomenuti da uz program škola već tradicionalno organizira i mali božićni sajam te posjetitelji imaju priliku kupiti nešto od rukotvorina naše školske zadruge kojoj su ove godine pomogli i razrednici sa svojim razredima te na satovima razrednika izradili prigodne božićne čestitke.  

Na kraju se programa ravnateljica škole Marina Balen zahvalila svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u programu na uloženom trudu, ali i roditeljima te svim prisutnima na njihovom dolasku i podršci.

FOTOGALERIJA

                                                                                  Antonia Luketić, 7. razred

 [više]

PODJELA POKLONA U ORGANIZACIJI OPĆINE VELIKI GRĐEVAC

Autor: Marina Balen, 21. 12. 2017. 13:49

      Općina Veliki Grđevac i ove je godine tradicionalno osigurala poklone za najmlađe povodom božićnih blagdana. Također je pripremljen program u Domu kulture "Mato Lovrak" i organiziran je posjet Djeda božićnjaka i Grincha. Vrtićance i učenike od 1.-4. razreda matične i područnih škola posjetio je Djed božićnjak sa pomoćnicama. Djeca su bila oduševljena posjedom i dogovorili su susret i nagodinu.

Pogledajte Fotogaleriju!

 [više]

RADIONICE U PODRUČNIM ŠKOLAMA

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 20. 12. 2017. 15:06

Čitanje božićne priče i izrada božićnih ukrasa i straničnika nije zaobišla niti učenike naših područnih škola!

 [više]

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE - ODLUKA POVJERENSTVA O ODABIRU 3 PONUDE

Autor: Marina Balen, 20. 12. 2017. 12:35

Posebno povjerenstvo za provedbu javnoga poziva i izbora najpovoljnjije ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave učenika nižih razreda na temelju pristiglih ponuda jednoglasno je odabralo 3 ponude koje će biti predstavljene roditeljima na roditeljskom sastanku.

PONUDA BROJ 1. - BROD TOURS, Matije Mesića 60, 35000 Slavonski Brod
PONUDA BROJ 2. - EKLATA, Osječka 11, 21000 Split
PONUDA BROJ 3. - MARE PANONIUM, Hrvatskih kraljeva 16, 32100 Vinkovci

Pozivamo odabrane agencije na prezentaciju svojih ponuda na roditeljskom sastanku koji će biti održan u srijedu 17. siječnja 2018. godine s početkom u 13,00 sati.

Povjerenstvo

 [više]

TERENSKA NASTAVA U ZAGREB

Autor: Marina Balen, 19. 12. 2017. 12:53

U srijedu, 18. prosinca 2017.g. učenici viših razreda naše škole zaputili su se na terensku nastavu u Zagreb. Polazak je bio predviđen ispred škole u 7,00 sati u dva turistička autobusa. Na terenskoj nastavi sudjelovalo je ukupno 76 učenika i 7 razrednika. Uz usputna zaustavljanja došli smo u Zagreb oko 10,00 sati na projekciju filma u Cinestar kinu u Arena Centru. Nakon projekcije odlazimo na organizirani ručak u Mc Donalds, a zatim posjećujemo Muzej iluzija u Ilici. Poslije posjeta Muzeju iluzija učenici su također imali priliku razgledati adventski božićni sajam na Trgu bana J. Jelačića.

Vratili smo se u Veliki Grđevac u 19,00 sati.
Voditeljica: Ivana Ontl Horvat
 [više]

Božićno drvce - simbol zajedništva

Autor: Marina Balen, 15. 12. 2017. 13:04

U četvrtak,  14.prosinca 2017. godine mi učenici Osnovne  škole   Mate  Lovraka  okitili smo svoje  božićno drvce koje sada zauzima počasno mjesto u holu škole. Već treću godinu zaredom na ovaj način potičemo u školi među učenicima i školskim djelatnicima osjećaj sloge i zajedništva koji u ovo blagdansko vrijeme dobivaju poseban značaj. Učenici  su  sa  svojim  razrednicima načinili  ili od kuće donijeli svoj  ukras za drvce. U ukrašavanju su sudjelovali i ostali predmetni učitelji, učitelji i učenici nižih razreda te ostali školski djelatnici.

Iva   Komljenović,  7. r.

 [više]

OPREMANJE INFORMATIČKIH UČIONICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 1. 12. 2017. 14:55

Naša škola će do kraja kalendarske godine prema odluci MZO-a dobiti sredstva u iznosu od 60.000 kn za opremanje računalne učionice! ☺️👍

https://mzo.hr/hr/konferencija-za-medije-na-temu-uvodenja-informatike-u-osnovne-skole?cat=104💻

 [više]

PIŠEMO S BJELOVARCEM

Autor: Dalibor Kalenski, 1. 12. 2017. 12:49

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) gradski tjednik Bjelovarac raspisao je prigodni literarni natječaj „Pišemo s Bjelovarcem“ namijenjen najmlađim čitateljima – učenicima osnovnih škola od prvog do osmog razreda.

Ovogodišnja tema natječaja je – LJUBAV. 

 [više]

JEDAN UOBIČAJEN DAN U KNJIŽNICI

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 23. 11. 2017. 10:57

Svaki slobodan trenutak učenici iskoriste kako bi došli u knjižnicu, zaigrali društvenu igru, prolistali knjigu ili časopis i vidjeli što ima novoga. Gužva u knjižnici je svakodnevna i na taj način učenici kvalitetno provode svoje vrijeme.

 [više]

PRVAŠIĆI U KNJIŽNICI

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 21. 11. 2017. 10:44

Dobrodošli prvašići u našu školsku knjižnicu!

 

 [više]

GO turnir u Kutini

Autor: Dalibor Kalenski, 10. 11. 2017. 12:46

Polaznici prve generacije  GO škole nastavili su igranjem na turnirima  u Hrvatskoj. U subotu, 4.11. 2017.godine,   nastupili su na GO turniru u  Kutini, na 3. turniru povodom  Dana grada Kutine.

 [više]

VJEŽBA EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA

Autor: Marina Balen, 9. 11. 2017. 16:29

11. studenog 2017. godine u 11,00 sati u našoj školi će se održati vježba evakuacije i spašavanja pod nazivom „Požar u školi“. Vježbom je planirano na praktičan način provjeriti Plan evakuacije i spašavanja u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac te osposobljenost djelatnika i polaznika škole i vrtića za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, brzinu potrebnih intervencija te eventualnu potrebu za mijenjanjem Plana evakuacije. 

 

 [više]

"DANAS TI ČITAM" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 6. 11. 2017. 12:23

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji se održava od 15. studenoga do 15. listopada, u našoj je školi proveden projekt "Danas ti čitam". Projekt je uključio i naš vrtić i djecu koja su bila oduševljena našim učenicama, pričom koju su im čitale i igrama koje su im pripremile. Pročitana priča "Volim mamu" bila je odličan izbor za dobro jutro i motivacija za prekrasne crteže koji su nastali tijeko druženja.

Učenice Ana Marija, Petra i Gabriela vesele se sljedećem druženju!

 [više]

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: Marina Balen, 4. 11. 2017. 15:01

Natjecanje u čitanju naglas na županijskoj razini održano je 3.11.2017. godine u Bjelovaru. Učenica Gabriela Procek osvojila je 5. mjesto, a Tena Primorac 8 mjesto. Čestitke učenicama i učiteljici Ani Nakani.

 [više]

26. obljetnica oslobođenja Općine Veliki Grđevac

Autor: Dalibor Kalenski, 3. 11. 2017. 13:16

Dana  3. studenog 1991. godine operacijom Otkos 10 Hrvatska policija i Hrvatska vojska oslobodile su prostor današnjih Općina Veliki Grđevac i Grubišno Polje. Ove godine obilježavamo 26. obljetnicu oslobođenja Općine Veliki Grđevac. 

 [više]

UREĐENJE POTKROVLJA ŠKOLE U KNJIŽNICU I INFORMATIČKU UČIONICU

Autor: Marina Balen, 31. 10. 2017. 15:11

Danas je zamjenica župana Bojana Hribljan potpisala vrijedan ugovor za našu školu. Županija je prijavila projekt rekonstrukcije tavana i prenamjene u knjižnicu i informatičku učionicu u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac ukupne vrijednosti 625.000 kn od čega je 250 000 kn financirano sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Općina Veliki Grđevac financirala je dokumentaciju za projekt, a osnivač BBŽ financirat će preostali iznos!  👍☺️

 [više]

Obilježili smo blagdan Svih svetih

Autor: Dalibor Kalenski, 31. 10. 2017. 13:19

U utorak, 31.10. 2017. godine učenici  drugog i trećeg razreda naše matične škole su u pratnji svojih učiteljica  Ane Nakani i Marije Čičak povodom blagdana Svih svetih posjetili groblje u Velikom Grđevcu kako bi zajedničkom molitvom, paljenjem lampaša i polaganjem vijenca na grobu Mate Lovraka odali počast ovom velikanu hrvatske dječje književnosti. 

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: Marina Balen, 29. 10. 2017. 19:08

U srijedu 1.11.2017. obilježava se blagdan Svih svetih te taj dan neće biti nastave. U četvrtak, 2.11.2017. nastava će biti održana prema rasporedu.

 [više]

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: Marina Balen, 26. 10. 2017. 10:47

Natjecanje u čitanju naglas na gradskoj razini održalo se u Gradskoj knjižnici „Mato Lovrak“ Grubišno Polje 24. listopada 2017. godine s početkom u 10 sati. Sudjelovali su učenici od 3. do 8. razreda iz OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje, OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac i OŠ Velika Pisanica. Ukupno je bilo 26 natjecatelja (15 iz mlađe kategorije, a 11 iz starije kategorije). U mlađu kategoriju spadali su učenici od 3. do 5. razreda, a u stariju kategoriju učenici od 6. do 8. razreda.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Marina Balen, 24. 10. 2017. 08:16

Zbog većeg kvara na dalekovodu nema struje na području općine Veliki Grđevac te smo danas tijekom dana nedostupni na telefonima 461-021 i 461-582. 

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju na mob: 098/898-876 (ravnateljica) ili e-mail ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr.

 [više]

PJEVAČKI ZBOR DJELATNIKA ŠKOLE

Autor: Marina Balen, 23. 10. 2017. 22:58

U našoj školi osnovan je pjevački zbor djelatnika škole. Probe će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 13,00 - 14,00 sati u učionici glazbene kulture. Pozivamo sve djelatnike da nam se pridruže. smiley

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Marina Balen, 19. 10. 2017. 14:23

Svake godine tijekom mjeseca listopada u OŠ Mate Lovraka,  Veliki Grđevac svečano se obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

FOTOGALERIJA DANA KRUHA

 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: Marina Balen, 18. 10. 2017. 10:50

         Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja se tradicionalno odvija svake godine na razini cijele države u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog, a cilj je promocija hrvatske knjige, ali i čitanja općenito. Ovo je manifestacija u kojoj sudjeluju čitatelji, književnici, nakladnici, kulturni djelatnici, odnosno svi oni koji žele biti dio ovako jednog bitnog kulturnog događaja.

 [više]

Svjetski dan borbe protiv siromaštva

Autor: Dalibor Kalenski, 16. 10. 2017. 13:13

Hrvatski Crveni križ pokreće, organizira i provodi redovne i izvanredne akcije solidarnosti kojima se prikuplja pomoć osobama u potrebi, kao i žrtvama katastrofa i izvanrednih situacija. Jedna od najvećih akcija koju Hrvatski Crveni križ provodi od 1973. godine je sabirna akcija “Solidarnost na djelu”. 

 [više]

Centar izvrsnosti 2017. godine

Autor: Dalibor Kalenski, 14. 10. 2017. 13:14

Centar izvrsnosti 2017. godine započeo je sa svojim radom 14. listopada s početkom u 8.35 sati. Učenici koji su prošle godine pisali kvalifikacijski ispit za engleski jezik i matematiku nisu trebali opet pisati, nego su odmah počeli s predavanjima, samo u drugoj školi. 

 [više]

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Autor: Marina Balen, 13. 10. 2017. 14:51

…Ja još čuvam sliku s Dunava, čuvam je od zaborava…

Učenici osmih razreda matične škole u Velikom Grđevcu, u pratnji voditelja Horvat Darka i Novak Mirne, bili su 11. i 12. listopada 2017. na terenskoj nastavi u Vukovaru. Nastava je organizirana u sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“, a koji organizira Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

 [više]

Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Autor: Dalibor Kalenski, 13. 10. 2017. 12:36

Dan neovisnosti je blagdan u Republici Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Tog dana 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. 

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Marina Balen, 12. 10. 2017. 14:26

         Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na svečano obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koje će biti održano u četvrtak, 19. listopada 2017. godine s početkom u 11,30 sati u športskoj dvorani naše škole. PŠ Donja Kovačica i Mala Pisanica obilježit će Dane kruha u ponedjeljak 16.10.2017. godine s početkom u 9,00 sati u Donjoj Kovačici, a PŠ Pavlovac u četvrtak 19.10.2017. s početkom u 9,00 sati u Pavlovcu. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

 [više]

Solidarnost na djelu

Autor: Dalibor Kalenski, 10. 10. 2017. 10:21

SOLIDARNOST 2017.G.  - Obavještavamo sve stanovnike općine Veliki Grđevac da će se od 13.-15. listopada 2017.g. na upisnom području naše škole održati velika humanitarna akcija: “SOLIDARNOST 2017.” Molimo sve učenike da o tome obavijeste svoje roditelje te da zajednički pomognemo uspjehu akcije, odnosno, da pravovremeno pripreme pomoć koju mogu dati.

 [više]

Terenska nastava iz geografije

Autor: Dalibor Kalenski, 3. 10. 2017. 12:42

Dana 29. rujna u 9.30 sati u Lovrakovom je centru počela terenska nastava iz geografije. U nastavi su sudjelovali učenici osmih razreda naše škole. Voditeljica im je bila učiteljica geografije Zdenka Štefulinac.

Učenici su najprije podijeljeni u sedam skupina. U svakoj su skupini bila četiri učenika. Skupine su dobile kartu staze predviđene za orijentacijsko trčanje i kompas.

 [više]

IV. susret mladih literata i likovnjaka S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore

Autor: Marina Balen, 25. 9. 2017. 21:37

          U petak, 22. rujna 2017. godine, u rodnom mjestu Slavka Kolara Palešniku održan je IV. susret mladih literata i likovnjaka S Moslavačke gore  Kolarove breze mi govore. U kategoriji nagrađenih literarnih ostvaraja učenika viših razreda i srednjih škola našu je školu predstavljala Lucija Sojka, učenica 7. razreda, sa svojim nagrađenim literarnim ostvarajem „Moja predškolska sjećanja“. Mentorica joj je bila učiteljica hrvatskog jezika Ivana Ontl Horvat. smileyyes

 [više]

KREĆE KOMPLETNA OBNOVA OD TEMELJA DO KROVA 11 ŠKOLA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI PREMA STANDARDIMA 21. STOLJEĆA

Autor: Marina Balen, 18. 9. 2017. 11:13

Jedan od prioriteta jest da svi naši učenici u osnovnim i srednjim školama, ali i profesori i nastavnici imaju isti standard vezan uz građevinsko stanje školskih zgrada koji mora biti prilagođen vremenu u kojem živimo, odnosno standardu 21. stoljeća.

Uz niz programa koje Bjelovarsko-bilogorska županija provodi, poput Centara izvrsnosti ili pak besplatne prehrane za učenike, Bjelovarsko-bilogorska županija aktivna je i u praćenju natječaja, povlačenju sredstava i realizaciji obnove školskih zgrada osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Marina Balen, 12. 9. 2017. 09:04

         U ponedjeljak, 11. rujna 2017. godine u našoj je školi obilježen Hrvatski olimpijski dan. Učenici su sudjelovali u natjecanju u krosu u kategorijama djevojčice i dječaci. Najbolji učenici i učenice sudjelovat će na Krosu u Daruvaru. Obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana potičemo sportske akivnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Učenici naše škole tom su prilikom obukli bijele majice "zastava prijateljstva". Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

 [više]

OBAVIJEST KANDIDATIMA - POMOĆNIK/CA U NASTAVI

Autor: Marina Balen, 5. 9. 2017. 17:20

OBAVIJEST KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA RADNO MJESTO POMOĆNIKA U NASTAVI, TEMELJEM NATJEČAJA OBJAVLJENOG NA WEB STRANICI OŠ MATE LOVRAKA, VELIKI GRĐEVAC, OGLASNOJ PLOČI I STRANICAMA HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE OD 24. KOLOVOZA 2017. GODINE

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE

Autor: Marina Balen, 30. 8. 2017. 17:45

U ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine počinje nova školska godina 2017./2018. Nadam se da ste se odmorili i ugodno proveli ljetne praznike, ali isto tako i zaželjeli svojih školskih prijatelja i učitelja.smiley

Prvi dan nastave, 4. rujna u 8,00 sati učenici naše škole održat će priredbu dobrodošlice na školskom igralištu. Nakon priredbe razrednici će održati dva sata razrednika na kojima će upoznati učenike sa aktualnim pravilnicima i najvažnijim obavijestima za početak nove školske godine.
Zahvaljujući Općini Veliki Grđevac učenike će na školskim klupama dočekati besplatni kompeti bilježnica i školskog pribora.
 
Prijevoz učenika:
1. Mala Pisanica i Donja Kovačica - 9,40 sati
2. Pavlovac - 10,00 sati
3. Gornja Kovačica i Zrinska - 10,40 sati
 
Prehrana učenika u školskoj kuhinji započinje u srijedu, 6. rujna 2017. godine.
              
Dragi učenici i roditelji/staratelji,
 
u ime Učiteljskog vijeća i djelatnika škole želim Vam uspješan početak nove školske 2017./2018. godine.
Ravnateljica:
Marina Balen, dipl. uč.
 [više]

OPĆINA VELIKI GRĐEVAC OSIGURALA JE ZA UČENIKE KOMPLETE BILJEŽNICA I ŠKOLSKOG PRIBORA

Autor: Marina Balen, 25. 8. 2017. 13:42

 [više]

NATJEČAJ za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 24. 8. 2017. 10:51

Natječaj za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi 

 [više]

UPISI-SREDNJA ŠKOLA

Autor: Marina Balen, 11. 7. 2017. 11:30

Poštovani učenici i roditelji,

ukoliko nemate mogućnost ispisa upisnica za srednju školu možete ih doći ispisati u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac u četvrtak 13.7.2017. godine u vremenu od 09,00-10,00 sati. Članovi i članice povjerenstva dostupni su na mobitel 099/226-1996 za sva eventualna pitanja i nejasnoće. Također telefonski možete dogovoriti i termin ispisa upisnica u popodnevnim satima.

Članovi/ce povjerenstva

 [više]

POPIS UDŽBENIKA - ŠKOLSKA GODINA 2017./2018 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 12. 6. 2017. 09:48

Klikom na više preuzmite popis udžbenika za školsku godinu 2017./2018.

 [više]

DRŽAVNA NAGRADA "MATO LOVRAK"

Autor: Marina Balen, 9. 6. 2017. 14:32

         U petak 2. lipnja u Osnovnoj školi Mate Lovraka, Veliki Grđevac  predstavljena je dobitnica državne nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman tiskan u 2016. godini. Ovogodišnja dobitnica nagrade je Branka Primorac, sa svojim romanom „Moj brat živi u kompjuteru“. Roman obiluje kvalitetama, a kako su u povjerenstvu rekli, odlikuje ga i posebnost. Autorica je kroz roman prikazala svojevrsnu potragu za ljudskosti u današnjem svijetu moderne tehnologije. Glavno pitanje kojim se Primorac bavi u romanu je hoće li za šezdesetak godina među ljudima postojati ljubav i ljudskost?

       

 [više]

Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih za školsku 2016./2017. godinu na temu Katastrofa i snaga civilne zaštite

Autor: Marina Balen, 9. 6. 2017. 13:47

         Ove su godine na natječaj za likovne, literarne i video foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te djece i mladih sa posebnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2016/2017. godinu na temu Katastrofa i snaga civilne zaštite Države uprave za zaštitu i spašavanje pristigla 343 rada iz 2 srednje škole, 18 osnovnih škola  i 5 predškolskih ustanova s područja Bjelovarsko - bilogorske županije. 

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 9. 6. 2017. 10:31

Sve informacije o upisima u srednju škole možete pronaći na stranici www.upisi.hr
 
Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!"
 
Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. dostupne su u četiri publikacije koje su prema tipu učenika podijeljene na:

• 
Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.- Idemo u srednju!!! - redovni učenici (za učenike koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj)

• 
Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.- Idemo u srednju!!! - kandidati iz drugih obrazovnih sustava (za kandidate koji osnovno obrazovanje završavaju ili su završili izvan Republike Hrvatske, kandidate koji završavaju ili su završili osnovno obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj i za kandidate koji su osnovno obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije 2017. godine) 

• 
Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.- Idemo u srednju!!! - učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše (za učenike koji žele upisati pripremne programe glazbene ili plesne škole ili srednju glazbenu ili plesnu školu te za učenike koji žele upisati razredne odjele za sportaše)

 Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018.- Idemo u srednju!!! - učenici s teškoćama u razvoju (za učenike s teškoćama u razvoju koji se prijavljuju preko ureda državne uprave u županiji odnosno Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba) 

• 
Primjer bodovanja za školsku godinu 2017./2018. (Primjeri bodovanja uspjeha kandidata iz osnovnoga obrazovanja).
 [više]

Natječaj literarnog, likovnog i likovnog stvaralaštva 30. LDK

Autor: Marina Balen, 6. 6. 2017. 10:47

         Na ovogodišnji su  Natječaj  literarnog, likovnog i likovnog stvaralaštva 30. LDK pristigla 24  novinarska ostvaraja, 68 literarnih ostvaraja viših razreda (46 proznih i 22 poetska) i 82 ostvaraja nižih razreda. U Natječaju sudjeluju učenici osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Među nagrađenim su novinarskim i likovnim ostvarajima i učenici naše škole: Melani Božić, učenica drugog razreda (voditeljica Marija Čičak)  i  Josipa Primorac, učenica šestog razreda (voditeljica Ivana Ontl Horvat).

 [više]

PROMJENA TEMINA STRUČNOG SKUPA

Autor: Marina Balen, 31. 5. 2017. 13:16

Stručni skup Izazovi učitelja danas na 30. LDK biti će održan u četvrtak, 1. lipnja 2017. godine s početkom u 15,00 sati.
Naime, morali smo promijeniti termin zbog obaveza dr.sc. Borisa Jokića.
 

 [više]

PROGRAM - 30. LDK

Autor: Marina Balen, 12. 5. 2017. 10:56

 [više]

Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“

Autor: Marina Balen, 8. 5. 2017. 10:48

         Školarci osam osnovnih škola s područja Bjelovarske-bilogorske županije ovih su dana sudjelovali na županijskom natjecanju „Sigurno u prometu“ održanom u školsko-športskoj dvorani IV. osnovne škole Bjelovar. Riječ je o učenicima OŠ Mirka Pereša Kapela, OŠ Velika Pisanica, OŠ Mate Lovraka Veliki Grđevac, 3. OŠ Bjelovar, 1. OŠ Bjelovar, OŠ Vladimira Nazora Daruvar i OŠ Sirač koji su pokazali svoje poznavanje prometnih popisa i sigurnosnih pravila, ali i spretnost tijekom vožnje biciklom na poligonu s postavljenim preprekama.

       

 [više]

VOLIM SVOJ ZAVIČAJ

Autor: Marina Balen, 8. 5. 2017. 10:46

Dana  5. svibnja 2017. godine učenici trećeg  razreda naše matične škole te područne škole iz Pavlovca sudjelovali su u natjecanju Volim svoj zavičaj. Natjecanje se održalo u ČOŠ Josipa Ružičke u Končanici.

Naši su učenici osvojili prvo mjesto i tako priskrbili našoj školi poklon bon izdavačke kuće Alfa u vrijednosti od 1000 kn. Voditeljice su im bile učiteljice Ana Nakani i Tihana Čvek.

                                               Svjetlana Cvrk, 6. razred

 [više]

Županijska smotra učeničkih zadruga Bjelovarsko-bilogorske županije

Autor: Marina Balen, 5. 5. 2017. 10:44

U četvrtak, 4. svibnja 2017. godine u Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju, s početkom u 10 sati, održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Bjelovarsko-bilogorske županije. Na smotri se predstavilo 13 učeničkih zadruga naše županije. Pozdravni govor održali su ravnatelj škole domaćina Jozo Matošević, voditeljica Podružnice HUUZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Valna Bastijančić Erjavec i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

 

 [više]

SVJETSKI DAN PLESA

Autor: Marina Balen, 2. 5. 2017. 13:44

        Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

Hrvatska Svjetski dan plesa obilježava od 1999. godine. U Požegi se održava "Plesokaz", manifestacija različitih plesnih koreografija na kojoj vrsni plesači iz cijele Hrvatske pokazuje svoje umijeće. Dok se za Međunarodni dan plesa predstavljaju profesionalni plesači koji plešu isključivo suvremeni ples, ova je manifestacija zanimljiva široj publici.

Ovaj je dan u našoj školi  izvedbom  uvježbanog  plesa tijekom  6. školskog sata obilježila plesna skupina  koju  vodi  učiteljica Kristina Gloc.

 

 Antonija  Luketić   i Svjetlana Cvrk, 6. razred

 [više]

GO škola u OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac

Autor: Marina Balen, 20. 4. 2017. 08:05

         GO-igra jedan je od najljepših darova što ga je istočnjačka kultura poklonila europskoj. GO je, kao i šah, strateška kombinatorna igra na ploči. Igra se crnim i bijelim figurama, kamenovima. Svaki kamen ima istu vrijednost. Osnovni smisao igre je vještina korištenja prostora, sredstava i vremena, vještina koja potiče sve intelektualne sposobnosti igrača.

 [više]

Rezultati natječaja literarnog, novinarskog i likovnog stvaralaštva - 30.LDK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 17. 4. 2017. 20:41

REZULTATI NATJEČAJA

 [više]

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam učenici i djelatnici OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac

Autor: Marina Balen, 11. 4. 2017. 08:20

 [više]

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

Autor: Marina Balen, 10. 4. 2017. 08:48

         Dana 4. travnja 2017. godine u IV. OŠ Bjelovar održan je Međuškolski književni kviz. Na kvizu je sudjelovalo 11 škola, 14 knjižničarki i 33 učenika. Učenici petih razreda su za natjecanje trebali pročitati roman Sanje Pilić ,,Mrvice iz dnevnog boravka''. Iz 11 škola naše županije došla je po jedna ekipa od tri učenika u pratnji mentora. Ekipu naše škole predstavljali su učenici Lana Tutić, Tibor Brestovac i Andrija Krnjić u pratnji knjižničarke Biljane Barišić Mudri. Učenicima je postavljeno 30 različitih vrsta pitanja vezano uz pročitanu knjigu.  Nakon kviza učenici su prisustvovali književnom susretu sa Sanjom Pilić.

 

 

 [više]

Znanost mladima – županijska natjecanja

Autor: Marina Balen, 31. 3. 2017. 08:45

         Tijekom drugog polugodišta ove školske godine u okviru natjecanja Znanost mladima  našu su školu na županijskim natjecanjima predstavljali sljedeći učenici: Tibor Brestovac i Paola Šojat, 5.b (matematika), Iva Bjelić, 7.a (geografija, Lidrano, biologija), Lovro Đurđević, Sandra Fracišković i Josip Petak, 7.a (likovna kultura), Jakov Prebanić, 7.b (Lidrano, biologija).

         Ovom im prilikom čestitamo, a posebno pohvaljujemo učenike čiji su likovni radovi predloženi na državnu razinu natjecanja (Lovro Đurđević, Sandra Fracišković i Josip Petak, 7.a), kao i uredništvo našeg školskog lista Kvržica predloženog na državnu smotru Lidrano. smiley

                                                               Lucija Prebanić, 5.a  

 [više]

UREDILI SMO OKOLIŠ ŠKOLE

Autor: Marina Balen, 31. 3. 2017. 08:34

        Učenici naše škole, članovi izvannastavne aktivnosti Cvjećari zajedno sa voditeljicom Mirnom Novak i Matejom Sukalac uredili su okoliš naše škole. Učenici su posadili više od 300 maćuhica i izgledu okoliša škole dali novo, proljetno ruho. yes

 [više]

ZA NAŠE MALE GENIJALCE

Autor: Marina Balen, 31. 3. 2017. 08:24

         Naša škola uključila se u projekt „Za naše male genijalce“ koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira već četvrti put. HEP donacijom računalne opreme onim školama kojima je to potrebno želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja u osnovnim školama. Učenici 7. b razreda snimili su film u trajanju od 2 min u kojem su objasnili zašto baš naša škola treba dobiti nova računala.

         Film je dostupan na YouTube linku https://www.youtube.com/watch?v=CeWVTMCCpW4&t=22s

 [više]

SLOVARICA MOJEGA KRAJA

Autor: Marina Balen, 29. 3. 2017. 12:26

          Učenici 1. i 3. razreda PŠ Pavlovac sudjelovali su u natječaju Slovarica mojega kraja u organizaciji Školske knjige i Osnovne škole Augusta Šenoe u Zagrebu. Ovim natječajem želi se istaknuti vrijednost slovarice kao odličnog predloška za prikupljanje znanja učenika o vlastitu kraju. Osim što sa svojim jednostavnim ilustracijama služi učenju abecede, slovarica je i odličan predložak s pomoću kojega možemo u svim nastavnim predmetima širiti znanja o svojem kraju. Crtežom, pjesmom, pripovijedanjem legendi i istinitih priča, prikupljanjem podataka ili šetnjom svojim krajem učenici će lakše povezati određeno slovo sa svojim mjestom ili dijelom svojega mjesta.
 
 [više]

Dani hrvatskoga jezika

Autor: Marina Balen, 24. 3. 2017. 14:55

         Dani hrvatskoga jezika je hrvatska kulturna manifestacija koja se obilježava od 1991. godine, od 11. do 17. ožujka. Manifestacija je utemeljena u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.
         Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika proglas je kojeg su 1967. godine objavili hrvatski jezikoslovci u časopisu Telegram, nezadovoljni objavljenim rječnicima i pravopisima u kojima se jezik, u skladu s Novosadskim dogovorom, nazivao hrvatskosrpskim. Novosadski dogovor nije bio po volji hrvatskih jezikoslovaca pa ni onih koji su, ne želeći mu se odmah javno usprotiviti, stavili na njega potpis. Stoga su izdali Deklaraciju, i u njoj iznijeli svoje negativne stavove o Novosadskom dogovoru. Dokument je potpisalo 18 hrvatskih znanstvenih i kulturnih ustanova, među kojima Matica hrvatska, Društvo književnika Hrvatske, Hrvatsko filološko društvo i Institut za jezik Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti.
         Kao i sva ostala važnija događanja tijekom školske godine,  naša je vrijedna  novinarska skupina obilježila i Dane hrvatskog jezika putem zidnih novina u učionici hrvatskog jezika, a u suradnji učiteljice hrvatskog jezika Ivane Ontl Horvat i školske knjižničarke Biljane Barišić Mudri za učenike je osmih razreda na ovu temu organizirana i nastava u školskoj knjižnici.
              Josipa Primorac, 6. razred
 [više]

Obilježavanje Dana hrvatskoga jezika u školskoj knjižnici

Autor: Marina Balen, 24. 3. 2017. 14:53

Dane hrvatskog jezika obilježili smo i u školskoj knjižnici prigodnim uređenjem panoa, postavljanjem izložbe hrvatskih jezičnih priručnika u školskoj knjižnici te predavanjem / radionicom o važnosti poznavanja hrvatskoga jezika koje je bilo namijenjeno učenicima osmih razreda. Učenici 8.a i 8.b razreda su 17.3. prisustvovali navedenom predavanju i sudjelovali u kvizu poznavanja pravopisa te su ovom prigodom uočili česte pravopisne pogreške koje čine u svakodnevnom govoru, a ujedno osvijestili važnost poznavanja svog jezika u svakodnevnom životu.

Biljana Barišić Mudri, knjižničarka

 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Marina Balen, 24. 3. 2017. 14:43

         Učenici petih razreda sudjelovali su u natjecanju koje se provodi u okviru nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu „Sigurno u prometu“ koji zajedno provode HAK, Policija, Carnet i AZOO. Mentor učenika na školakom natjecanju je nastavnik tehničke kulture Damir Štefulinac.

Dalibor Kalenski, učitelj informatike

 [više]

Profesionalno usmjeravanje učenika osmih razreda

Autor: Marina Balen, 22. 3. 2017. 14:54

Profesionalno usmjeravanje učenika osmih razreda ove je školske godine počelo u srijedu, 15. ožujka 2017. godine kada im je tijekom petog školskog sata svoj program predstavila Srednja tehnička škola iz Daruvara. U ponedjeljak, 20. ožujka, osmaši su u pratnji svojih razrednika Darka Horvata i Suzane Sabljak s istim ciljem posjetili Srednju školu Bartola Kašića u Grubišnom Polju. U srijedu, 22.ožujka, tijekom šestog će sata našu školu posjetiti predstavnici Srednje ekonomske škole iz Daruvara te također predstaviti osmašima svoj program.
Vjerujemo da će se na ovaj način učenici lakše odlučiti pri odabiru svog budućeg zanimanja.
Antonija Luketić, 6. razred

 

 [više]

Radio emisija na temu ''Školski list Kvržica''

Autor: Marina Balen, 22. 3. 2017. 14:49

 

         U srijedu, 22. ožujka 2017. godine, naša je školska novinarska družina sudjelovala u snimanju radio emisije na temu ''Školski list Kvržica'' na Radio postaji Grubišno Polje. U pratnji svoje voditeljice  Ivane Ontl Horvat i učitelja Darka Horvata  uredništvo učenika školskog lista predstavili su učenici viših razreda naše škole: Lucija i Jakov Prebanić, Iva Bjelić i Iva Komljenović.

Na ovaj smo način imali priliku reći nešto više o posljednjem izdanju Kvržice predložene na Državnu smotru Lidrano 2017., ali i istaknuti da naša škola po pitanju izdavačke djelatnosti ima već šezdeset godina dugu tradiciju. Također smo zahvalili svima koji sudjeluju u izradi Kvržice – cjelokupnom uredništvu učenika, našoj tehničkoj urednici i sadašnjoj ravnateljici škole Marini Balen, zatim likovnoj urednici Aniti Res, kao i školskoj foto skupini.

Ivana Ontl Horvat, prof.

 [više]

59. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 6. 3. 2017. 08:28

         U petak, 3.3.2017. godine održana je županijska razina 59. natjecanja mladih tehničara Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin natjecanja bila je Osnovna škola Mate Lovraka, Veliki Grđevac. Na otvorenju natjecanja prisustvovali su načelnik općine Veliki Grđevac gosp. Marijan Dautanac i predstavnica BBŽ Žana Vukoja, voditeljica Odsjeka za kulturu i udruge u kulturi koja je u ime župana Damira Bajsa pozdravila sve prisutne, zaželjela im uspjeh u radu te ujedno i otvorila natjecanje. Natjecanje je provedeno u 11 kategorija, a prisustvovalo je 73 učenika i 18 mentora iz 17 škola naše županije.  Najbolji iz svake kategorije sudjelovat će na državnom natjecanju. Nakon provedenog natjecanja učenici su u organizaciji općine Veliki Grđevac posjetili Spomen sobu „Mato Lovrak“ i Lovrakov centar. U ime svih djelatnika OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac zahvaljujem se sudionicima natjecanja i njihovim mentorima na ukazanom povjerenju za organizaciju 59. natjecanja mladih tehničara.

                                                                       Ravnateljica škole:
Marina Balen
PRILOG:
REZULTATI
 [više]

MAŠKARE

Autor: Marina Balen, 6. 3. 2017. 08:25

 [više]

Valentinovo

Autor: Marina Balen, 16. 2. 2017. 15:03

         U našoj školi obilježili smo Valentinovo, dan posvećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, učitelju… Tom prigodom u školi su bila postavljena dva LJUBAVNA SANDUČIĆA (kod dežuraone i na katu) u koji su svi zainteresirani do utorka, 14. veljače mogli ubaciti ljubavnu porukicu. Poruke smo dostavili njihovim voljenim osobama. Cijeli je dan ozračje u školi bilo veselo, razdragano i ispunjeno ljubavnim notama. smileyheart

 

heartheartSRETNO VALENTINOVO!heartheart

 

 

 [više]

Županijsko natjecanje LIK 2017.

Autor: Marina Balen, 16. 2. 2017. 14:41

Na Županijsko natjecanje učenika osnovnih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2017. u kategoriji 1A na temu RITAM SVJETLA, RITAM BOJE u OŠ Ivanska, pristiglo je ukupno 139 likovnih radova (fotografija). Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Krešimir Ivanček – akademski slikar – grafičar, Milan Pavlović – akademski slikar i Miroslav Brletić – akademski slikar, izvršilo je  vrednovanje pristiglih radova u prisustvu tajnika i predsjednice povjerenstva.

 [više]

Županijska smotra Lidrano 2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 16. 2. 2017. 14:23

         S ponosom možemo reći da je naša školska novinarska družina na ovogodišnjem Lidranu ostvarila zaista hvalevrijedne i zapažene rezultate. Naime, osim što su dva novinarska rada naših učenika viših razreda, Ive Bjelić i Jakova Prebanića, predložena na Županijsku smotru, naš školski list Kvržica predložen je i na Državnu smotru. Bio je to zaista jedan lijepi  Valentinovski poklon za našu školu jer je upravo na Dan zaljubljenih, 14. veljače 2017. u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo, održana ovogodišnja Županijska smotra Lidrano 2017.

         U pratnji ravnateljice škole Marine Balen i voditeljice školske novinarske družine Ivane Ontl Horvat, Iva i Jakov su samouvjereno, za vrijeme Okruglog stola za literarno i novinarsko stvaralaštvo, s ponosom predstavili ovaj broj školskog lista Kvržica predložen na Državnu smotru. Nakon objave najboljih pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa, uslijedila je podjela zahvalnica svim školama sudionicama.

Ivana Ontl Horvat,prof.

 [više]

,,Čitajmo mi, u obitelji svi''

Autor: Biljana Barišić Mudri, 6. 2. 2017. 08:52

,,Čitajmo mi, u obitelji svi''

Dana 1. veljače 2017. počeo je projekt ,,Čitamo mi, u obitelji svi'' u kojem sudjeluju učenici 3. razreda i njihovi roditelji, razrednica Ana Nakani i školska knjižničarka. Projekt je osmislila Hrvatska mreža školskih knjižnica i odvija se u više od 140 škola u Hrvatskoj, a naša škola već šestu godinu zaredom sudjeluje u ovome projektu. Središnja faza projekta je putovanje ,,knjižnične naprtnjače'': učenici svojim kućama nose ruksak s 8 knjiga iz različitih područja (roman za odrasle, slikovnice za najmlađe, zbirke kratkih priča…) i nekoliko dana s članovima obitelji uživaju u zajedničkom čitanju. Svoje dojmove će upisivati u bilježnicu dojmova koje će u školi podijeliti s ostalim učenicima u razredu. Na kraju projekta objavljuju se najljepši dojmovi učenika na razini svih škola koje su sudjelovale u projektu. Kvalitetu i korist ovog projekta prepoznala je i Općina Veliki Grđevac koja je osigurala novac za kupnju knjiga i omogućila sudjelovanje u projektu. Sve detaljnije informacije o projektu, kao i tjedne dojmove naših učenika moći ćete pratiti na internetskoj stranici naše škole (poveznica na Školsku knjižnicu).

Odabrane knjige za ovogodišnji projekt:

1.            Djed Mraz dimnjačar       

2.            Moj striček autobusac    

3.            Sva je priroda divlja i surova    

4.            Mama Mu u knjižnici     

5.            Izumi i otkrića    

6.            Kako pomoći klincima da si sami pomognu   

7.            Vjerovali ili ne!    

8.            100 znanstvenika koji su promijenili svijet    

 

 

 

 [više]

Shema školskog voća - predavanja

Autor: Marina Balen, 30. 1. 2017. 08:20

         Dana  25. siječnja  2017.  godine u  učionici  je biologije za  učenike  1.  i  2. razreda  održano predavanje na temu  Shema školskog voća . Predavanje je bilo vezano za zdravu  prehranu  te o tome kako je važno uključiti   voće  i  povrće  u  zdrav način  naše prehrane. Predavač  je  bila gospođa Grozdana  Grubišić Popović . 

Isto su predavanje tijekom drugog školskog sata  imali priliku čuti i učenici  3.  i  4.  razreda, a narednoga su dana predavanje slušali i učenici viših razreda naše škole. 
Po završetku  su se predavanja  učenici  vratili   na  redovnu  nastavu.
                                                      Josipa  Primorac  i  Iva  Komljenović,  6. razred
 [više]

Međuopćinska smotra Lidrano

Autor: Marina Balen, 30. 1. 2017. 08:13

         U četvrtak, 26. siječnja 2017. godine, dramska i novinarska družina naše škole sudjelovala je na Međuopćinskoj smotri Lidrano 2017. čiji je domaćin ove školske godine bila Osnovna škola Ivana Nepomuka  Jemeršića u Grubišnom Polju.

         Učenici su se u 8. 30 sati, u pratnji svojih voditeljica Ane Nakani i Ivane Ontl Horvat, zaputili u pravcu Grubišnog Polja gdje su ih dočekali ljubazni domaćini. Nakon doručka i kratkog radnog sastanka zaputili smo se u obližnji Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. U 10. 00 sati Smotra je svečano otvorena. Nakon himne i pozdravnih govora ravnateljice škole Snježane Šeliš te zamjenika gradonačelnika gosp. Dalibora Jurine, mogla je početi i izvedba scenskih nastupa po kategorijama. Dramska skupina naše škole predstavila se dramsko – scenskom igrom prema tekstu Zvonimira Baloga Četka. Voditeljica im je bila učiteljica Ana Nakani. 

         U pauzi između pojedinačnih scenskih nastupa (kazivanja poezije i monologa) te skupnih scenskih nastupa predsjednik Povjerenstva za literarno i novinarsko stvaralaštvo g. Mato Peić iznio je kratko izvješće o literarnim i novinarskim radovima predloženim na Županijsku smotru koja će se održati 14. veljače 2017. u osnovnoj školi Veliko Trojstvo. Našu će školu sa svoja dva novinarska rada na Županijskoj smotri predstavljati Iva Bjelić i Jakov Prebanić, učenici viših razreda. Voditeljica im je učiteljica Ivana Ontl Horvat. smiley

Ivana Ontl Horvat, prof.

 [više]

POČETAK DRUGOG POUGODIŠTA

Autor: Marina Balen, 16. 1. 2017. 12:41

Dragi učenici,

vjerujem da ste uživali na praznicima, odmorili se, naigrali, ali i da ste se već pomalo zaželjeli školskih prijatelja i svojih učitelja.

Želim Vam sretan povratak u školske klupe i puno uspjeha u radu, a prije svega želim da budete sretni i zadovoljni učenici.

Vaša ravnateljica! smiley

.

 [više]

Božićni program

Autor: Marina Balen, 27. 12. 2016. 09:54

         Ovogodišnji je večernji božićni program održan 22. prosinca 2016. godine u 18 sati u velikogrđevačkom Domu kulture. Koordinatorica je programa bila učiteljica Ana Nakani, a učenici su, pod vodstvom svojih učitelja, imali zaista puno toga za pokazati. Ne zaboravimo spomenuti da je istoga dana u dopodnevnim satima na malom božićnom programu Djed Božićnjak (Franko Puharć) uz pomoć učenica 8. a razreda (Ana Maria Kramarić i Dora Šimek) podijelio predškolcima prigodne poklone. 

 [više]

Božićni ugođaj u našoj školi

Autor: Marina Balen, 19. 12. 2016. 17:49

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 [više]

Božićno drvce - simbol zajedništva

Autor: Marina Balen, 16. 12. 2016. 14:40

         U srijedu,  15.prosinca 2016. godine mi učenici Osnovne  škole   Mate  Lovraka  okitili smo svoje  božićno drvce koje sada zauzima počasno mjesto u holu škole. Već drugu godinu zaredom na ovaj način potičemo u školi među učenicima i školskim djelatnicima osjećaj sloge i zajedništva koji u ovo blagdansko vrijeme dobivaju poseban značaj. Učenici  su  sa  svojim  razrednicima načinili  ili od kuće donijeli svoj  ukras za drvce. U ukrašavanju su sudjelovali i ostali predmetni učitelji, učitelji i učenici nižih razreda te ostali školski djelatnici.
  Iva Komljenović,  6. r.
 [više]

Projekt "Vlak života Općine Veliki Grđevac" sufinancirat će Zaklada Zamah

Autor: Marina Balen, 13. 12. 2016. 12:24

         Naša škola kandidirala je projekt "Vlak života Općine Veliki Grđevac" na natječaj Naš doprinos zajednici zaklade "Zamah". Upravni odbor zaklade odlučio je da će naš projektni prijedlog sufinancirati u iznosu od 13.000,00 kn. Ukupna vrijednost projekta je 20.000,00 kn, a partner  je i Općina Veliki Grđevac koja će također financirati ovaj projekt.     

REZULTATI NATJEČAJA

 [više]

Nacionalna edukacija djece u području civilne zaštite

Autor: Marina Balen, 13. 12. 2016. 12:10

U četvrtak, 01. prosinca 2016. godine održana je Nacionalna edukacija djece u području civilne zaštite. Edukaciji su prisustvovali učenici 2. i 3. razreda matične škole i djelatnici službe kojima je zaštita i spašavanje redovna djelatnost. Edukacija je bila veoma poučna i interesantna što je bilo vidljivo iz aktivnosti i pažnje učenika tijekom projekcije. Prezentacija je bila od velikog značenja jer su učenci slikovno mogli vidjeti opasnosti požara, poplava i potresa i kako se zaštititi u slučaju opasnosti istog. Reakcija djece pokazala je veliko zanimanje kroz upite i razgovor.
         Dva vatrogasca, Matija Ikanović i Kruno Trandler iz vatrogasne postaje Veliki Grđevac demonstrirali su vatrogasnu opremu kojom se koriste vatrogasci.
         Na kraju edukacije provedena je kratka igra, a za domaću zadaću dobili su bojanke i strip. Učenici su bili oduševljeni održanom edukacijom sa željom da se i nadalje još takvih programa provede u našoj školi.

Ana Nakani i Marija Čičak

 [više]

Jednodnevna izvanučionična nastava u Osijeku

Autor: Marina Balen, 9. 12. 2016. 14:43

         U srijedu, 7. prosinca 2016. godine u 7 sati ujutro, učenici viših razreda naše škole uputili su se na jednodnevnu izvanučioničnu nastavu u  Osijek. Po dolasku u Osijek posjetili smo Cinestar. Gledali  smo  film  Čudnovate zvijeri i  gdje ih naći.  Nakon  filma  uslijedio je posjet osječkoj  Katedrali  sv. Petra  i  Pavla  te  šetnja  obalom  Drave osječkom promenadom do  luke s brojnim  brodicama, kupališta „copacabane“  te visećeg pješačkog mosta za Baranju. Posjetili smo i Udrugu Gloria Maris  s izložbom  vodenog  svijeta. Slijedio je odlazak  do  Zračne  luke  u  Osijeku, njezin razgled i stručno predavanje. U Veliki Grđevac smo se vratili u večernjim satima.

   Josipa  Primorac  i  Iva  Komljenović,  6. razred

 [više]

Promocija knjige “Bilogorske zgode” Darke Pere Pernjaka i Josipa Petrlića Pjera

Autor: Marina Balen, 8. 12. 2016. 11:26

       U srijedu 7. prosinca u našoj školi je održana promocija romana "Bilogorske zgode" autora Darke Pere Pernjaka i Josipa Petrlića Pjera. Josip Petrlić Pjer održao je zanimljivu i dinamičnu prezentaciju knjige predstavivši svoju priču "Vilim" u kojoj je glavni junak ždrijebe Vilim, vlasnika Bilogorskih renđera Davora Rajšela. Učenici su uživali i aktivno sudjelovali u prezentaciji. 

Roman Bilogorske zgode možete posuditi u školskoj knjižnici.

 

 [više]

"Za 1000 radosti" - INTERVENCIJA

Autor: Marina Balen, 7. 12. 2016. 10:01

Poštovani učenici, roditelji i djelatnici,
 
i ove godine Hrvatski Caritas tradicionalno provodi božićnu akciju Za 1000 radosti, koja ima za cilj osigurati pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj. Ovogodišnja akcija Intervencija želi potaknuti djjecu i mlade da razviju vrijednosti solidarnosti, uzajamnosti, požrtvovnosti, socijalne osjetljivoti i da postanu aktivni nositelji promjena u društvu.
Akcija je usmjerena prema učenicima osnovnih i srednjih škola za koje je Hrvatski Caritas pripremio narukvice sa simboličnim pitanjima  Zašto ne voljeti / slaviti / sijeliti / oprostiti / vjerovati / popraviti / mijenjati / stvarati / zahvaliti / darovati koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od pet (5) kuna.
 
Dodatne informacije možete pronaći sa internetskoj stranici www.caritas.hr
 [više]

PIŠEMO S BJELOVARCEM

Autor: Marina Balen, 7. 12. 2016. 08:59

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) gradski tjednik Bjelovarac raspisao je prigodni litararni natječaj „Pišemo s Bjelovarcem“. Ovoga je puta namijenjen najmlađim čitateljima – učenicima osnovnih škola od prvog do osmog razreda.

Ovogodišnja tema natječaja je – Moja obitelj. Školarci mogu pisati o svojim mamama i tatama, braći i sestrama, djedovima i bakama, plišanim igračkama i kućnim ljubimcima – svima koje smatraju članovima svoje obitelji. Radovi se mogu slati sve do 10. prosinca ove školske godine. Prosuđivat će ih članovi stručnog povjerenstva – voditeljica dječjeg odjela Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Vjeruška Štivić, tajnik Vijeća ogranka Matice hrvatske BBŽ Slaven Klobučar i autorica priča za djecu Nada Trgovac. Za autore najboljih uradaka pripremljene su vrijedne nagrade koje će im biti podijeljene uoči božićnih blagdana. Najbolji uradci birat će se u dvije kategorije – za više i za niže razrede. Tijekom natječaja radovi se objavljuju na portalu BBZinfo te u tjedniku Bjelovarac.
U Natječaju sudjeluju i učenici naše škole. U prilogu pročitajte neke od njihovih radova. Nadamo se njihovom uspjehu!
   Lucija Prebanić, 5.a i Jakov Prebanić, 7.b
 [više]

Župan Damir Bajs organizirao je svečano primanje za učenike i asistente

Autor: Marina Balen, 5. 12. 2016. 11:46

Župan Damir Bajs sa suradnicima svečano je primio učenike i njihove asistente koje je u okviru programa Mladi za mlade osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Bjelovar. Naša škola je putem navedenog programa osigurala asistente za dvoje učenika. Župan se obratio svim sudionicima svečanog primanja, a učenicima i njihovim asistentima uručio je poklon pakete. 

 [više]

Javni poziv za ponudu organizacije višednevne izvanučioničke nastave (EKSKURZIJE) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 23. 11. 2016. 13:55

U privitku objave nalazi se obrazac javnog poziva za ponudu organizacije višednevne izvanučioničke nastave (EKSKURZIJE). Potencijalni davatelji usluga obavezni su dostaviti ponude do roka naznačenog u obrascu, u zatvorenoj omotnici s naznakom "Javni poziv-ne otvaraj" i brojem ponude na adresu škole.

OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac
Trg Mate Lovraka 11
43270 Veliki Grđevac

OBRAZAC

ZAPISNIK

 [više]

HUMANITARNA AKCIJA „DJEČJE MILOSRĐE“

Autor: Marina Balen, 21. 11. 2016. 15:08

         Dragi učenici i učitelji, bliži se Božić, blagdan ljubavi, mira, blagoslova. Uvijek težimo uoči toga blagdana biti bolji ljudi jedni prema drugima te češće činiti dobra djela, djela milosrđa. Najljepša su djela ona koja se čine čista i iskrena srca, a takva srca imaju ponajviše djeca. Ove ćemo godine pokazati koliko su velika naša srca! Pozivam sve učenike i učitelje da se uključe u humanitarnu akciju „Dječje milosrđe“. Humanitarnom akcijom bismo pomogli drugima potrebitima, ali i razveselili ih prije i za vrijeme Božića.
         U akciju se mogu uključiti učenici i učitelji. Kako? Sve što trebamo učiniti je pronaći kod kuće igračku koja već neko vrijeme stoji i čeka na igranje. Sigurno svatko ima barem jednu takvu igračku. Igračku možete donijeti u školu. Kada sakupimo igračke, poslat ćemo onima kojima više trebaju nego nama jer nemaju priliku imati takve igračke ili se nemaju priliku bezbrižno igrati. Slat ćemo djeci koja su na liječenju u bolnici ili koja žive u različitim domovima. Na taj ćemo ih način razveseliti, pokazati da mislimo na njih, da nisu sama i da uvijek treba činiti dobro svakome čovjeku. Već od sutra možete početi nositi igračke u školu i predati ih svojima učiteljima, razrednicima ili vjeroučiteljici Heleni Marijan. Igračke ćemo sakupljati dva tjedna, dakle do 5. prosinca.

Helena Marijan, vjeroučiteljica

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Autor: Marina Balen, 21. 11. 2016. 14:58

U  petak,  18.  11.  2016.  godine,  u  12.10  sati  kratkim  programom,  minutom šutnje, zajedničkom  molitvom te  paljenjem  lampaša obilježili smo  Dan sjećanja  na  žrtvu  grada  Vukovara.  U programu su nastupili učenici nižih i viših razreda – novinari, recitatori, mali zbor te dramska skupina. Nakon programa uputili smo se do spomenika braniteljima gdje su se učenicima i učiteljima te djeci iz dječjeg vrtića Slatki potok i njihovim odgojiteljicama obratili ravnateljica škole Marina Balen te načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac.  
Nakon prigodnih je govora velečasni Mijo Posavac pozvao sve nazočne da zajedničkom molitvom te paljenjem lampaša odaju počast gradu Vukovaru te svim  poginulima  i  stradalima  tijekom  Domovinskog  rata.  
U Područnoj školi Pavlovac također je obilježen Dan sjećanja na Vukovar prigodnim likovnim izričajem i paljenjem svijeća.
                                                           Iva Komljenović i Josipa Primorac, 6. razred
 [više]

MEĐUNARODNO NATJECANJE - DABAR

Autor: Marina Balen, 17. 11. 2016. 14:39

Međunarodno natjecanje Dabar (Bebras) započelo je 2004. u Litvi, a preraslo je u iznimno popularno natjecanje koje se odvija ove godine u 55 zemalja iz cijeloga svijeta sa oko milijun natjecatelja.
Od ove godine priliku da pokažu svoje znanje imaju i učenici osnovnih i srednjih škola i Republike Hrvatke.  Djeci je iznimno privlačno iz razloga što se kviz odvija online i odmah po završetku imaju povratnu informaciju o postignutom rezultatu, a omogućuje natjecanje svih uzrasta, od prvog razreda osnovne škole pa do završnih razreda srednjih škola.
 [više]

SVEČANO UČLANJENJE UČENIKA PRVIH RAZREDA U ŠKOLSKU KNJIŽNICU

Autor: Marina Balen, 10. 11. 2016. 10:55

         Dana 7. studenoga 2016. učenici prvih razreda matične škole Veliki Grđevac i područne škole Pavlovac svečano su učlanjeni u školsku knjižnicu. Pojedinim učenicima je ovo bio prvi susret sa školskom knjižnicom, pravilima ponašanja u knjižnici kao i pravilima rada knjižnice. Osim prvašića, susretu su nazočile i njihove razredne učiteljice Ljerka Vodopija i Tihana Čvek, kao i ravnateljica Marina Balen, a naravno bila je prisutna i školska knjižničarka Biljana Barišić Mudri. Osim što je susret bio vrlo poučan, bio je i zabavan. Poseban ugođaj priredila im je skupina Mladih knjižničara igrokazom ,,Miš u knjižnici'' autorice Sunčane Škrinjarić, a učenice su također zajedno sa knjižničarkom recitirale pjesmicu ,,Jankova čitanka'' te odigrale kratki skeč o razlici između knjižnice i knjižare. Bio je to svečan dan za prvašiće. Naučili su gdje mogu kupiti knjigu, gdje je mogu besplatno posuditi, kako se treba odnositi prema knjigama. Naučili su što knjige ne vole i da knjige najviše vole kad ih se posuđuje i čita. Stoga su po prvi puta posudili knjigu po svom izboru.   
 [više]

PREZENTACIJA KNJIGE MATE LOVRAKA „VLAK U SNIJEGU“ NA ESPERANTU U VARAŽDINU

Autor: Marina Balen, 7. 11. 2016. 14:02

Kad se male (i velike) ruke slože, pokazalo se još jednom da se puno toga može! Naime, poznato je već da su učenici naše škole ilustrirali knjigu Mate Lovraka „Vlak u snijegu“ na esperantu. Knjiga je predstavljena 2015. godine na 28. Lovrakovim danima kulture. Čestitke su stigle čak i od predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a unuka književnika Mate Lovraka, gospođa Jagoda Hodak poslala je pismo malim ilustratorima u kojem ne krije oduševljenje dječjim doprinosom ovom izdanju knjige.

 [više]

25. obljetnica oslobođenja Općine Veliki Grđevac

Autor: Marina Balen, 4. 11. 2016. 14:09

            Dana 2. studenog 1991. godine vojno redarstvenom operacijom Otkos 10 oslobođen je prostor današnjih Općina Veliki Grđevac i Grubišno Polje te smo na taj dan u našoj školi obilježili 25. obljetnicu oslobođenja Općine Veliki Grđevac.  Putem oglasne knjige i zidnih novina članovi školske novinarske skupine su nas u suradnji s učiteljem povijesti Darkom Horvatom podsjetili na taj značajan datum.

Ova je obljetnica obilježena i svečanom Sjednicom vijeća Općine Veliki Grđevac kao i svečanim otkrivanjem spomenika braniteljima koje je upriličilo i nastup učenika 3. i 4 razreda pod vodstvom učiteljice Ane Nakani i Lovorke Pralas.

                                                                                Lucija Prebanić, 5.a

 [više]

UČENICI 2. I 3. RAZREDA ODALI SU POČAST KNJIŽEVNIKU MATI LOVRAKU

Autor: Marina Balen, 28. 10. 2016. 13:42

       Učenici 2. i 3. razreda naše škole u pratnji učiteljica Ane Nakani i Marice Čičak odali su počast književniku Mati Lovraku polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća.

 [više]

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: Marina Balen, 28. 10. 2016. 12:31

         Gradska razina natjecanja u čitanju naglas za učenike osnovnih škola održana je 26.10. u 12 sati na Dječjem odjelu Narodne knižnice Petra Preradovića u Bjelovaru. Našu su školu predstavljala dva učenika u nižoj i višoj kategoriji učenika: Andrija Krnjić (5.b) u mlađoj kategoriji (učenici 3., 4., 5.razreda) i Borna Taritaš (7.a) u starijoj kategoriji (učenici 6., 7., 8.razreda). Učenik Andrija Krnjić osvojio je 1.mjesto u čitanju naglas u mlađoj  kategoriji učenika između 13 natjecatelja.
         Nakon Gradske razine natjecanja slijedi Županijska razina natjecanja u kojoj sudjeluju svi učenici iz naše županije. Županijska razina natjecanja održat će se 4.11.2016. u 12 sati u Bjelovaru, a Nacionalna razina natjecanja i finalno nacionalno natjecanje u čitanju naglas održat će se 17. i 18.11.2016. u Sisku.
      Andrija Krnjić sudjelovao je i u snimanju radioemisije radio Terezije na temu čitanja koja će biti emitirana 28. listopada u 17,30 i 21,00 sat.
Marina Nejedli
 [više]

PREDAVANJE - MINE I EKSPLOZIVNA SREDSTVA

Autor: Marina Balen, 28. 10. 2016. 12:27

          Danas je u našoj školi umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, gospodin Mirko Rukavina održao predavanje na temu Minska i eksplozivna sredstva učenicima razredne nastave. Udruga Hrvatski branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata izradila je program  povećanja opće sigurnosti građana pod nazivom Ukrotimo snagu, odobren od strane Ministarstva branitelja. Pukovnik Mirko Rukavina pojasnio je učenicima da se uvijek prema oružju odnose s posebnim oprezom  te da oružje ne smije biti dostupno djeci i neovlaštenim osobama. Učenici su imali priliku vidjeti izloške oružja i eksplozivnih sredstava i posebno im je naglašeno da oružje nikada ne diraju, da se udalje i o pronalasku oružja obavezno obavijeste odrasle.

 [više]

TERENSKA NASTAVA VUKOVAR

Autor: Marina Balen, 21. 10. 2016. 12:07

Učenici osmih razreda matične škole u Velikom Grđevcu, u pratnji voditelja Zdenke Barto, Ivane Ontl Horvat i Darka Horvat, bili su 19. i 20. listopada 2016. na terenskoj nastavi u Vukovaru. Nastava je organizirana u sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“, a koji organizira Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

 

 [više]

SABIRNA AKCIJA CRVENOG KRIŽA

Autor: Marina Balen, 19. 10. 2016. 14:23

         U ponedjeljak,  17. listopada 2016. godine,  viši razredi naše škole proveli su Sabirnu akciju Crvenog križa koju vodi učitelj Damir Štefulinac. O Akciji sam razgovarala s učenicama 7. a razreda, Ivom Bjelić i Ninom Benić. Učenice su dijelile simbolične bonove na području Dražice i Pavlovca u čijoj im je protuvrijednosti svatko tko je sudjelovao u Akciji donirao određeni novčani iznos.

Zahvaljujemo ovom prilikom svima koji su sudjelovali u navedenoj Akciji i time pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

                                                                                 Indira Nedeljkov, 5. a

 [više]

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Autor: Marina Balen, 18. 10. 2016. 10:44

         Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo 12. listopada 2016. godine u školskoj sportskoj dvorani. Osim prigodnog programa učenici nižih i viših razreda izložili su na svojim štandovima krušne proizvode koje su vrijedno ispekle njihove mame i bake. Svoj štand su imali i mali knjižničari te naši vrtićanci.
          Program je završio u 13 sati kada je velečasni Mijo Posavec, župnik naše župe Svetoga Duha, blagoslovio kruh i krušne proizvode kojima su se nakon blagoslova mogli počastiti svi prisutni.       
                                                                                                                                                              Lucija Pinezić i Emilio Šenolt, 6.r.
 
 [više]

SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA

Autor: Marina Balen, 10. 10. 2016. 10:48

Dana 4.10.2016. godine obilježili smo Svjetski dan životinja. Učenici 5.a razreda su s  učiteljicom prirode Mateom Sukalac izradili plakat o zaštićenim vrstama životinja. Naučili smo da u Hrvatskoj postoji  91 vrsta ugroženih životinja. Pisali smo i izreke o životinjama, primjerice onu Arthura Schopenhauera: „Tko je okrutan prema životinjama, ne može biti dobar čovjek.“

 Povodom Svjetskog dana životinja održavaju se razna predavanja, seminari i posjeti zoološkim vrtovima ili nacionalnim parkovima. Prvi je spomen ovog dana zabilježen 1924. godine u zahtjevu njemačkog pisca Heinricha  Zimmermanna. Svjetski dan životinja je proglašen 1931. godine.
 
 [više]

NAJAVA - DANI KRUHA

Autor: Marina Balen, 7. 10. 2016. 08:35

Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje održat će se u srijedu, 12. listopada 2016. godine s početkom u 11,30 sati u športskoj dvorani naše škole. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

PODRUČNE ŠKOLE:
Donja Kovačica i Mala Pisanica - Utorak, 11.10.2016.
Pavlovac - Petak, 14.10.2016.
 
Vlč. Mijo Posavec, župnik naše župe Svetoga Duha blagoslovit će kruh i krušne proizvode na svečanosti obilježavanja Dana kruha u matičnoj i područnim školama.
 [više]

SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Autor: Marina Balen, 5. 10. 2016. 14:50

05. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize (CP), a ove godine obilježavanju se priključila i naša škola. Za sve okupljene učenike i djelatnike učitelj Dalibor Kalenski pripremio je kratko izlaganje popraćeno video isječcima o cerebralnoj paralizi. Prisutnima je naveo glavna obilježja, uzročnike nastanka te kako se cerebralna terapija tretira. Navodeći primjere iz života pozvao je okupljene da oboljele od CP-a ne isključuju zbog svojih ograničenja iz svojeg društva već da ih prihvate kakvi jesu i upoznajući ih bolje upoznaju i njihove vrline.

 [više]

SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA

Autor: Marina Balen, 3. 10. 2016. 13:36

          Projekt SHEMA ŠKOLSKOG VOĆA  u šestoj je godini primjene u državama članicama EU. Usmjeren je prema usvajanju dobrih prehrambenih navika djece od najranije dobi koje utječu na kvalitetu života. Ulaskom u Europsku uniju od školske godine 2013./2014.  Republika Hrvatska primjenjenjuje Shemu školskog voća.

          Cilj projekta je promicanje potrošnje voća i povrća u svakodnevnoj prehrani i podizanje razine svijesti o važnosti voća i povrća za zdravlje djece. I ove školske godine projektom su obuhvaćeni učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, kojima se jednom u tjednu kao dodatni obrok nudi voće (jabuke, šljive, kruške, mandarine, nektarine, breskva, trešnje, jagode i dr.)

 [više]

Terenska nastava iz geografije

Autor: Marina Balen, 3. 10. 2016. 10:51

          Terenska nastava iz geografije za učenike osmih razreda naše škole održala se u srijedu, 30. 9. 2016. godine u velikogrđevačkom Lovrakovom centru. Nastavnica geografije Zdenka Štefulinac takav vid nastave održava da bi se učenici putem orijentacijskog trčanja naučili što bolje snalaziti u prostoru.
Zadatak je bio obići tri postaje koje su bile raspoređene na Stazi prijatelja prirode, a na svakoj su učenici morali riješiti i unaprijed pripremljene radne listiće te su na taj način pokazali i svoje znanje iz geografije.
         Osmaše su na postajama dočekivali Globeovci (učenici sedmih razreda) sa svojim nastavnicama. Na prvoj je postaji učenike sa zadatcima dočekala nastavnica geografije Zdenka Štefulinac, na drugoj postaji nastavnica matematike Adriana Galunić, a na trećoj nastavnica hrvatskog jezika Ivana Ontl Horvat.
         Nastavnica Zdenka pohvalila je sve učenike osmih razreda jer su uspješno odradili svoje zadatke i sretno došli do cilja.
             Jakov Prebanić, 7.b
 
 
 [više]

PROGRAM MLIJEKA U ŠKOLAMA

Autor: Marina Balen, 28. 9. 2016. 13:44

          Program mlijeka u školama je program Europske unije za opskrbu djece mlijekom i mliječnim proizvodima. Ovaj program uz program voća i povrća u školama dio je programa za poboljšanje dostupnosti hrane namijenjenih poboljšanju distribucije poljoprivrednih proizvoda i poboljšanju prehrambenih navika djece. Program mlijeka u školama nema samo prehrambeni već i edukativni karakter jer doprinosi razvitku svijesti o važnosti zdrave prehrane. Učeniciima razredne nastave svaki tjedan osigurana je čaša mlijeka.

 [više]

Potpisan je Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta "Osiguravanje školske prehrane u riziku od siromaštva" sa županom BBŽ Damirom Bajsom

Autor: Marina Balen, 27. 9. 2016. 13:24

Naša škola uključena je u projekt „Osiguravanje školske prehrane u riziku od siromaštva“ te je za 28 učenika naše škole osiguran besplatni obrok.

 [više]

34. KROS GRADA DARUVARA

Autor: Marina Balen, 24. 9. 2016. 11:35

U petak, 23. rujna 2016 godine učenici naše škole sudjelovali su na 34. Krosu grada Daruvara u organizaciji Sportske zajednice grada Daruvara. Natjecali su se u kategorijama djevojčice i dječaci od 1.-8. razreda. Ponosni na sve sudionike Krosa, a posebno na naše osvajače medalja. 
 
 
 
 
 
U kategoriji dječaci 1. razred, učenik naše škole FRAN ĐUREK osvojio je 1. MJESTO.
 
U kategoriji dječaci 3. razred, učenik naše škole JAN BAŽULJ osvojio je 3. MJESTO.
 
U kategoriji dječaci 5. razred, učenik naše škole DEAN RADONIĆ osvojio je 2. MJESTO.
 
 
Pratitelji učenika na krosu bile su učiteljice Marica Čičak, Ana Nakani, Lovorka Pralas i učitelj TZK Zenon Vidović.

Klikom na više pogledajte fotografije osvajača medalja i popis sudionika krosa! smiley

 [više]

SIGURNO U PROMETU

Autor: Marina Balen, 16. 9. 2016. 23:14

Prvašiće naše škole posjetili su kontakt policajci Policijske postaje Grubišno Polje, Kristijan Ledić i Robert Čvek. Održali su predavanje na temu „Sigurno u prometu“ te razgovarali s učenicima o njihovim prvim danima dolaska i odlaska u školu. U razgovoru su  prvašići iznosili svoja iskustva i opisivali različite situacije u prometu s kojima se mogu susresti. Dobili su i prigodne poklone, reflektirajuće prsluke koje je za njih osigurala Općina Veliki Grđevac. smiley

  

 [više]

REZULTATI NATJECANJA U KROSU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 15. 9. 2016. 22:51

Čestitamo svim sudionicima školskog natjecanja!.smiley

Najboljima želimo puno sreće i uspjeha na natjecanju u krosu u Daruvaru!

smiley smileyyessmileysmiley yessmileysmiley

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Marina Balen, 9. 9. 2016. 21:26

        Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE

Autor: Marina Balen, 5. 9. 2016. 22:08

      Prvi dan škole, 5. rujna 2016. godine obilježen je svečanim programom u dvorani OŠ Mate Lovraka, Veliki Grđevac. Svečanost je započela himnom i pozdravnim govorom. Učenicima i roditeljima se obratio i načelnik općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac. Općina je ove godine zajedno sa Lokalnom akcijskom grupom Bilogora osigurala besplatne komplete bilježnica sa sve učenike naše škole. Uslijedio je i kulturni program povodom dočeka prvašića. Program su pripremili učenici petih razreda pod vodstvom učiteljice Ljerka Vodopija. Učenicima i roditeljima predstavljen je film o našoj školi u kojem su sadržane sve informacije o broju učenika, odjela, projektima i aktivnostima.

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole želim uspješnu novu školsku godinu.smiley
Marina Balen, ravnateljica
 [više]

RASPORED SATI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zdenka Barto, 2. 9. 2016. 21:02

 U prilogu se nalazi raspored sati za školsku godinu 2016./2017.

RASPORED SATI ZA UČENIKE

RASPORED SATI ZA UČITELJE

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE

Autor: Marina Balen, 1. 9. 2016. 21:57

U ponedjeljak, 5. rujna 2016. godine počinje nova nastavna godina. Nadam se da ste se odmorili i ugodno proveli ljetne praznike, ali isto tako i zaželjeli svojih školskih prijatelja i učitelja.smiley
 
Prvi dan nastave, 5. rujna u 8,00 sati učenici naše škole održat će priredbu dobrodošlice na školskom igralištu. Nakon priredbe razrednici će održati dva sata razrednika na kojima će upoznati učenike sa aktualnim pravilnicima i najvažnijim obavijestima za početak nove školske godine.
Zahvaljujući Općini Veliki Grđevac i LAG-u Bilogora učenike će na školskim klupama dočekati besplatni kompeti bilježnica.
 
Prijevoz učenika:
1. Mala Pisanica i Donja Kovačica - 9,40 sati
2. Pavlovac - 10,00 sati
3. Gornja Kovačica i Zrinska - 10,40 sati
 
Prehrana učenika u školskoj kuhinji započinje u srijedu, 7. rujna 2016. godine.
 
Raspored po učionicama u matičnoj školi:
1. razred – razrednica Ljerka Vodopija, učionica 1. razreda
2. razred – razrednica Marica Čičak, učionica 2. razreda
3. razred – razrednica Ana Nakani, učionica 3. razreda
4. razred – razrednica Lovorka Pralas, učionica 4. razreda
5.a razred – razrednica Helena Marijan, učionica likovne kulture
5.b razred – razrednica Kristina Gloc, učionica engleskog jezika
6. razred – razrednik Damir Štefulinac, učionica fizike
7.a razred - razrednica Mirna Novak, učionica hrvatskog jezika
7.b razred – razrednica Zdenka Štefulinac, učionica geografije
8.a razred – razrednik Darko Horvat, učionica glazbene kulture
8.b razred – razrednica Zdenka Barto, učionica informatike
 
PŠ Pavlovac
1.-3. razred – razrednica Tihana Čvek
2.-4. razred – razrednica Valentina Prebanić
 
PŠ Donja Kovačica
2.,3.,4. razred – razrednica Danijela Križan
 
PŠ Mala Pisanica
1.,2.,4. razred – razrednica Marija Lukić
               
Dragi učenici i roditelji/staratelji,
 
u ime Učiteljskog vijeća i djelatnika škole želim Vam uspješan početak nove školske 2016./2017. godine.
Ravnateljica:
Marina Balen, dipl. uč.
 [više]

OPĆINA VELIKI GRĐEVAC I LAG BILOGORA OSIGURALI SU BESPLATNE BILJEŽNICE ZA SVE UČENIKE NAŠE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Balen, 19. 7. 2016. 07:53

 [više]

Novi žiro-račun škole

Autor: Ivana Pavlečić, 19. 3. 2015. 10:30

Novi žiro-račun škole na koji se vrše uplate

IBAN: HR3123400091110693030

Privredna banka Zagreb

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CISOK

 

e-Dnevnik
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CARNET
CARNET
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

26.11.2018. 13:51
Završila jubilarna 20. CARNET-ova konferencija CUC
“Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.”

CMS za škole logo
Osnovna škola Mate Lovraka Veliki Grđevac / Trg Mate Lovraka 11, HR-43270 Veliki Grđevac / os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr / ured@os-mlovraka-veliki-grdjevac.skole.hr
preskoči na navigaciju